Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos žaidynės: Lietuvos graikų-romėnų imtynininkai laukia paguodos

Graikų-romėnų imtynių varžybas Europos žaidynėse pradėjo du Lietuvos kovotojai Eividas Stankevičius ir Romas Fridrikas. Abu atletai turnyrą pradėjo aštuntfinalio etape.
Graikų-romėnų imtynės Europos žaidynėse
Graikų-romėnų imtynės Europos žaidynėse / Vytauto Dranginio nuotr.

Svorio kategorijoje iki 87 kg E.Stankevičius susitiko su stipriausiu Baltarusijos kovotoju Radziku Kulijevu. Lietuvio kova su Europos čempionu truko tris minutes. Pergalę taškais 9:0 iškovojo vietinių sirgalių palaikomas imtynininkas.

Teisėjų sprendimu E.Stankevičius du kartus buvo paguldytas į parterį, jame baltarusis surinko 8 taškus. Dar vieną tašką varžovas gavo teisėjui įspėjus lietuvį.

„Esu pilnas emocijų, netikiu tuo, kas ką tik nutiko. Varžovas stiprus, stovyklose su juo kovojam lygiai, bet šiandien teisėjai mane pirma į parterį pastatė ir jam davė šansą prisirinkti taškų“, – kovą pakomentavo E.Stankevičius.

Vytauto Dranginio nuotr./Eividas Stankevičius
Vytauto Dranginio nuotr./Eividas Stankevičius

Netrukus ant kilimo žengė R.Fridrikas ir Jakobi Kajaja iš Sakartvelo. Antroji lietuvių kova pergalės irgi neatnešė. Pasibaigus laikui pergalę taškais 4:0 iškovojo gruzinas.

Nors pralaimėjo savo pirmąsias kovas, abu Lietuvos imtynininkai išsaugojo viltį pakovoti dėl medalių paguodoje. Ketvirtfinalyje E.Stankevičiaus oponentas R.Kulijevas 2:1 įveikė gruziną Robertą Kobiašvilį, R.Fridriko varžovas J Kajaja 7:0 vilčių nepaliko Azerbaidžano imtynininkui Sabahui Shariati.

Vytauto Dranginio nuotr./Romas Fridrikas
Vytauto Dranginio nuotr./Romas Fridrikas

Ar lietuviai tęs varžybas, paaiškės šeštadienio vakarą. Abiejų svorio kategorijų paguodos kovos ir mačai dėl bronzos vyks sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius