Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į bokso ringą grįžęs 62 metų Mickey Rourke įveikė 33 metais jaunesnį varžovą

Holivudo aktorius ir scenarijų autorius 62-iejų Mickey Rourke Maskvoje pirmą kartą po 20 metų žengė į boksą ringą ir laimėjo parodomąją kovą prieš 29 metų Elliotą Seymourą, kuris geriausių JAV boksininkų kvalifikacijoje užima 256 vietą.
Mickey Rourke ir Ellioto Seymouro kova
Mickey Rourke ir Ellioto Seymouro kova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dvikovos Maskvoje organizatoriai sakė, kad abu kovotojai uždirbo „dideles pinigų sumas“, tačiau konkrečių skaičių nepasakė.

„Esu labai laimingas grįždamas į bokso ringą. Ačiū Dievui, kad leido man tai padaryti“, – prieš kovą sakė M.Rourke.

Žinomas aktorius dvikovai rengėsi rimtai ir prieš ją numetė apie 15 kg svorio ir kovos metu svėrė panašiai kaip varžovas – 81,3 kilogramo. Nugalėtojas antrajame raunde savo varžovą dukart buvo pasiuntęs į nokdauną, o kovą vėliau sustabdė teisėjas.

1952 metais gimęs M.Rourke paauglystėje mėgėjiškai boksavosi ir nuo 1964-ųjų iki 1973-ųjų laimėjo 27 kovas (3 nokautais) bei patyrė 3 pralaimėjimus. Vėliau 1990 metais M.Rourke į ringą buvo grįžęs kaip profesionalas ir iš 8 kovų laimėjo 6 bei dukart baigė lygiosiomis.

Vis dėlto, pasitraukti M.Rourke privertė patirtos veido traumos, dėl kurių teko kreiptis į plastikos chirurgus ir atlikti ne vieną operaciją.

2008 m. M.Rourke laimėjo „Bafta“ ir „Auksinio gaublio“ apdovanojimą už vaidmenį filme „The Wrestler“ (Imtynininkas). Jame jis suvaidino į ringą grįžusį sportininką. Nors buvo nominuotas ir Oskarui, tačiau jį laimėjo Seanas Pennas už vaidmenį filme „Milk“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius