-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudus sugrįžimas į Tailando ringą – S.Gaižauskas patyrė gilų nokautą: „Atsiprašau, ką nuvyliau“

Tarp Lietuvos ir Tailando kovos ringų gyvenantis 34-erių metų Sigitas Gaižauskas sekmadienį tolimojoje Azijos šalyje patyrė itin skaudų nokautą. Tokį, kokį seniai beturėjo. „Muay Thai Super Champ“ turnyre Bankoke jis pralaimėjo kur kas labiau patyrusiam tailandiečiui, kuris, rodos, net nespėjo gerai apšilti. „Atsiprašau, ką nuvyliau“, – atsigavęs teigė S.Gaižauskas.
Tailando ringe Sigitas Gaižauskas patyrė gilų nokautą
Sigitas Gaižauskas / „Muay Thai Super Champ“ organizatorių nuotr.

Praėjusių metų lapkritį ir gruodį du varžovus Lietuvoje įveikęs bei atsispaudimais ringe „King of the Kings“ turnyro Vilniuje metu visus stebinęs S.Gaižauskas šių metų kovo mėnesį sugrįžo Tailandą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sigitas Gaižauskas – Aleksejus Vavreniukas (Baltarusija)
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sigitas Gaižauskas – Aleksejus Vavreniukas (Baltarusija)

„Išvykau be bilieto atgalios“, – 15min atviravo kovotojas.

Pastarąjį kartą Sigitas šioje svečioje šalyje į ringą kopė praėjusių metų rugpjūtį, kai įspūdingu nokautu – firminiu smūgiu alkūne, ant grindų patiesė patyrusį vietinį kovotoją. Šis, krauju srūvančiu veidu, vos išlipo iš ringo.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas švenčia dar vieną pergalę Tailande

Po sugrįžimo į Tailandą pasiruošimas naujajai kovai užsitęsė. Lietuvis savo jėgas turėjo išbandyti dar prieš mėnesį – balandį, tačiau dvikova neįvyko. Viskas nusikėlė net iki gegužės 19 d.

„Balandį buvau pasiekęs labai gerą formą. Kova neįvyko. Vėl teko viską pradėti iš naujo. Tas kiek vargino. O dar ir karšta – sunku sportuoti. Galiausiai sužinojau priešininką – tai daugiau nei 150 dvikovų turėjęs tailandietis Parinya. Ilgą laiką nekovojau (nuo pernai metų gruodžio – aut. past.), tai adrenalino bus“, – prieš sekmadienio kovą 15min prisipažino S.Gaižauskas.

Kovoja kitame turnyre

Šįkart pasiruošimas lietuviui nebuvo toks varginantis – kova numatyta iki 76 kg svorio kategorijoje. Tai didesnė svorio kategorija už tas, kuriose S.Gaižauskui tekdavo kautis anksčiau. Tad ir kilogramų teko numesti mažiau.

Pasikeitė ir dar vienas iki tol buvęs įprastas dalykas – šįkart lietuviui teko lipti ne į Patajoje vykstančio „Max Muay thai“ ringą. Keletą metų Sigitas kovojo būtent šiame turnyre. Gegužės 19 d. jo dvikova vyko tokio pat populiarumo „Super Champ“ kovų renginyje Bankoke.

Kaip prieš pat dvikovą paskelbė renginio vedėjai, Sigito varžovui M.Parinya – 35-eri metai. Jo sąskaitoje – 60 pergalių ir 18 pralaimėjimų. Sigito kraityje perpus mažiau triumfo akimirkų, tačiau ir pralaimėjimų mažiau – 10.

Vos tik prasidėjus pirmajam raundui, M.Parinya ringe elgėsi išdidžiai, akivaizdžiai maivėsi. Į visa tai S.Gaižauskas atsakė šypsniu. Tačiau po keleto čaižių kojų smūgių nutiko tai, ko mažiausiai buvo galima tikėtis. Tailandietis smogė kumščiu lietuviui į kairiąją veido pusę ir šis „atsijungė“. Bekrentančiam Sigitui teko patirtį dar vieną smūgį. Tai nutiko vos įpusėjus pirmajam raundui.

M.Parinya šventė pergalę, o S.Gaižauskas ilgai liko gulėti ant ringo grindų. Neįtikėtinai skaudus pralaimėjimas, kokį lietuvis jau buvo patyręs seniai.

Iškart po dvikovos S.Gaižauskas savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje išplatino komentarą. Kovotojas teigė, nematęs tailandiečio smūgio, tiesiog pajutęs, kad atsigulė ant grindų.

„Ne tokios kovos tikėjausi, ne taip debiutuoti naujajame turnyre. Du mėnesius ariau kaip jautis iš paskutiniųjų, taip, atrodo, gerai jaučiausi, bet, štai, vienas smūgis pakeitė viską per sekundę. Ačiū už palaikymą ir atsiprašau, jei ką nuvyliau“, – po nokauto atsigavęs teigė lietuvis.

Visas gegužės 19 dienos „Super Champ“ turnyro dvikovas stebėkite šiame įraše. S.Gaižausko kova – šeštoji (žiūrėti nuo 2 val. 00 min.):

Patyrė penktąjį pralaimėjimą

Iki šiol Sigitas Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 15 pergalių, 2 lygiąsias ir tik 5 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias lietuvio pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš trejus metus. Iš viso S.Gaižauskas yra iškovojęs jau 51 pergalę, triskart dvikovą baigęs lygiosiomis bei 15 kartų pralaimėjęs.

15min primena, kad 2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovoje S.Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių, lietuvis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų, kurį laiką valgius tik per šiaudelį, prireikė beveik metų. Tai nebuvo pirmasis lietuvio patirtas žandikaulio lūžis.

Pernai gruodžio 15 dieną Tauragėje vykusios „Bushido'75“ dvikovos su baltarusiu metu S.Gaižauskas užsidirbo netikėtino dydžio guzą.

Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius