Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos čempionė nesuprato Rožės Namajunas minties apie komunizmą: „Tai – pokštas“

Prieš mišrių kovos dvikovą UFC ringe nuskambėjo Rožės Namajunas komentaras: „Geriau miręs nei raudonas“. Į JAV lietuvės posakį sureagavo jos varžovė kinė Zhang Weili.
Zhang Weili ir Rožė Namajunas susikaus savaitgalį.
Zhang Weili ir Rožė Namajunas susikaus savaitgalį. / „Scanpix“ nuotr.

Prieš UFC 61 kovą Floridoje savaitgalį atmosfera kaista ir dėl pareiškimų.

„Better dead than red“ posakis buvo paplitęs šaltojo karo metu po 1950-ųjų Jungtinėse Valstijose tarp komunizmo priešininkų, o lietuviai jį prisiminė ir besivaduodami iš sovietinės okupacijos prieš tris dešimtmečius.

Šį posakį prieš kovą priminė ir R.Namajunas per interviu LRT, kalbėdama apie savo šeimos išgyvenimus.

Mariaus Morkevičiaus filme „Kita svajonių komanda“ apie 1992 metų Barselonos olimpinėse žaidynėse pasirodžiusią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę šis posakis taip pat turi didelę reikšmę.

Sovietinę priespaudą ir turėjo mintyje R.Namajunas, prieš 28 metus gimusi Milvokyje ten nuvykusių lietuvių šeimoje ir nuolat aplankanti Lietuvą ir palaikanti itin stiprų ryšį su artimais giminaičiais.

Tačiau dabar R.Namajunas pareiškimas prieš kovą su Kinijos atlete užsienio žiniasklaidoje nagrinėjamas ir kitame kontekste.

Kaip žinia, Kinija yra valdoma komunistų partijos, JAV išgyvena tarpusavio santykių krizę su Azijos šalimi.

„Aš mačiau komentarus, bet visiškai juos ignoravau“, – dabar pareiškė Zhang Weili, iki šiol profesionalų ringe laimėjusi net 20 kovų iš 21.

„Scanpix“ nuotr./Zhang Weili
„Scanpix“ nuotr./Zhang Weili

31 metų kinė tvirtino, kad nesureikšmino R.Namajunas (10-4) nuomonės.

„Aš įsitikinusi, kad sportininkė privalo susitelkti į save, o tokie komentarai neturi prasmės, – sakė Floridoje kovai besirengianti Zhang Weili. – Manau, kad tai – pokštas.“

R.Namajunas: Prie komunizmo negali sakyti savo nuomonės

„Aš nežinau, kokie jos įsitikinimai, – paklausta apie galimą kinės reakciją ESPN, sakė R.Namajunas. – To būtų geriausia klausti jos pačios. Tačiau jai gali būti pasakyta, ką reikia kalbėti. Aš nežinau. Ar mes iš tikrųjų žinome, kokie jos įsitikinimai?

Mano įsitikinimu, tu negali laisvai sakyti savo nuomonės, negali kritikuoti valdžios.

Aš galiu kalbėti apie Ameriką ir kokia ji netobula, kiek daug dalykų netenkina mūsų, bet aš esu dėkinga už laisvę, kad galiu tai daryti.”

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rose Namajūnas

R.Namajunas pabrėžė, kad neturi nieko asmeniško prieš Zhang Weili.

„Man patinka Weili, – sakė ji. Nepažįstu jos, bet žinau, kad ji nori susidraugauti. Būtų šaunu susipažinti su ja, jei tik tai įmanoma. Man patinka visi žmonės. Esu dėkinga už įvairias patirtis, net ir tas, kurios atsisuko prieš mane ir tuos, kuriuos myliu.”

Nujaučia, kokia bus Rožės taktika

Kinė teigė, kad ji pati stengsis susikoncentruoti į priešininkę ir kovos veiksmus per renginį „VyStar Veterans Memorial“ arenoje Džeksonvilyje iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku.

28 metų R.Namajunas sugeba žaibiškai užpulti. Ji vadinama atakų genijumi. Savo talentu Rožė yra įveikusi Lenkijos mišrių kovos žvaigždę Joanną Jedrzejczyk (16-4), iš kurios perėmė UFC čempionės titulą 2017 metais.

Atverk R.Namajunas bent mažiausią galimybę, ir ji tuo pasinaudos, – įsitikinusi Zhang Weili.

„Tikiu, kad Rose kovos tokiu pat būdu, kaip visada, – sakė kinė. – Tad pirmajame raunde matysime, kaip ji juda, bando prisiderinti ir užuosti progą. Ji vis judės aplinkui.

Ji neliks stovėti vienoje vietoje, kad susigrumtų ar susiimtų su manimi. Ji norės judėti aplinkui.

Tačiau per Rose interviu skaičiau, kad ji susigrums su manimi, kad panaudotų savo džiudžitsu įgūdžius. Tad visi turime palaukti ir pamatyti, kaip vyks kova.”

Džeksonvilio arenoje Floridos valstijoje jau bus žiūrovų.

R.Namajunas kovos po itin ilgos pertraukos, o Zhang Weili pasirodė ringe kovo mėnesį, kai UFC 248 renginyje per penkis raundus įveikė J.Jedrzejczyk ir susigrąžino čempionės titulą.

„Aš labai džiaugiuosi, kad bus žiūrovai, – sakė Zhang Weili. – Man patinka jausti tribūnas ir visas iš ten sklindančias reakcijas. Tad aš laukiu kovos ir noriu padaryti šou sirgaliams.“

Kinė tryško pasitikėjimu savimi ir žadėjo, kad 15 tūkst. vietų arenoje žiūrovai išvys dar geresnę čempionės versiją: „Aš stipresnė, aš greitesnė, aš dar geriau suprantu, kaip panaudoti savo psichologinę jėgą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius