Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Las Vegase vykstančiame pasaulio imtynių čempionate – lietuvių nusivylimas

Pirmadienį Las Vegaso (JAV) „Orleans Hotel“ arenoje prasidėjo pasaulio imtynių čempionatas. Pirmenybėse kovojama ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl olimpinių kelialapių. Šeši geriausi kiekvienos svorio kategorijos atletai garantuos savo šaliai vietą 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinėse žaidynėse.
Edgaras Venckaitis paguodos kovoje
Edgaras Venckaitis. / Fotodiena/R.Dačkaus nuotr.

Graikų-romėnų imtynių turnyre pirmieji iš lietuvių ant kilimo kovojo Vilius Laurinaitis (svorio kategorija iki 98 kg; 36 dalyviai) ir Edgaras Venckaitis (66 kg; 48 dalyviai).

V. Laurinaitis šešioliktfinalyje 4:3 nugalėjo Robertą Avanesianą iš Izraelio, aštuntfinalyje 4:3 privertė pasiduoti estą Ardo Arusaarą, tačiau ketvirtfinalyje 3:8 pralaimėjo penktąją vietą užėmusiam Bulgarijai atstovaujančiam natūralizuotam albanui Elisui Guri ir galutinėje rikiuotėje liko dešimtas.

Pasaulio čempionu svorio kategorijoje iki 98 kg tapo armėnas Arturas Aleksanianas, finale privertęs pasiduoti olimpinių žaidynių nugalėtoją iranietį Ghasemą Gholamrezą Rezaei.

Bronzos apdovanojimai atiteko ukrainiečiui Dimitrijui Timčenkai bei rusui Islamui Magomedovui.

Svorio kategorijos iki 66 kg turnyre jau pirmajame rate ant kilimo žengė du praėjusių metų pasaulio čempionato bronzos medalininkai - Edgaras Venckaitis ir Tamašas Lorinczas iš Vengrijos. Lietuvis varžovui pralaimėjo 0:3 ir tenkinosi 33-ia pozicija galutinėje įskaitoje.

Auksą iškovojo vokietis Frankas Staebleris, sidabrą pelnė Hansu Ryu iš Pietų Korėjos, o bronzos apdovanojimai įteikti serbui Davorui Stefanekui bei rusui Artiomui Surkovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius