Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai sieks Europos pilno kontakto karatė čempionų titulų

Geriausių Lietuvos kiokušin karatė kovotojų laukia itin įtemptas savaitgalis – Lietuvos kiokušin karatė federacijos suformuotos šalies jaunių ir suaugusiųjų rinktines gegužės 11-12 dienomis dalyvaus Vroclave (Lenkija) vyksiančiame 2018 metų Europos suaugusiųjų ir jaunių (iki 18 metų) čempionate.
Inga Mikštaitė
Inga Mikštaitė / nuotr. Algimanto Barzdžiaus
Temos: 2 Lietuviai Karatė

Iš viso į čempionatą atvyko net 582 atstovai iš 32 Europos šalių federacijų.

Suaugusiųjų varžybose Lietuvai atstovaus 24 sportininkai – po 12 moterų ir vyrų. Moterų katos rungtyje Lietuvos garbę gins Diana Mačiūtė (Klaipėdos „Okinava“) ir Raminta Makackaitė (Marijampolės „Tornadas“), kumitė svorio kategorijoje iki 50 kg – Ivona Koreckaja (Kauno „Osu“) ir Erika Žeburtovič („Osu“), iki 55 kg – Daiva Kriščiūnienė (Vilniaus „Saulės ženklas“) ir Skaistė Venckutė (Klaipėdos „Shodan“), iki 60 kg – Inga Mikštaitė (Kauno „Kariai“) ir Erika Rukšėnaitė („Shodan“), iki 65 kg – Gabija Gudeliauskaitė (Kauno „Rifas“) ir Aneta Meškauskienė, o virš 65 kg – Brigita Gustaitytė (Vilniaus „Budora“) ir Monika Ryžkovaitė („Shodan“).

Vyrų varžybų katos rungtyje Lietuvai atstovaus Paulius Sasnauskas („Okinava“) ir Artūras Zavalnas („Budora“), kumitė svorio kategorijoje iki 55 kg – Romualdas Auga („Rifas“), iki 65 kg – Mantas Chrapačas („Osu“), iki 75 kg – Gintas Gervelis („Kariai“), Domas Sutkus („Rifas“), iki 85 kg – Justinas Kvietka („Rifas“), Julius Urbonas („Shodan“), iki 95 kg – Orestas Abazorius („Saulės ženklas“), Juras Sokolovas (Panevėžio „Argus“), o per 95 kg – Eventas Gužauskas („Shodan“) ir Antanas Klibavičius (Jonavos „Kumite“).

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Eventas Gužauskas
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Eventas Gužauskas

Tuo metu vieni stipriausių Lietuvos rinktinės narių – pasaulio čempionas Edgardas Sečinskis ir bronzos medalio laimėtojas Vytautas Cėpla išvyko į Osaką (Japonija), kurioje kitą savaitgalį bus surengtas pirmasis pilno kontakto karatė pasaulio čempionatas, kuriame neribojamas dalyvių skaičius (V.Cėplos kategorijoje – 94 dalyviai, E.Sečinskio – 59).

Dar trys itin pajėgūs kovotojai – Lukas Kubilius, Andrius Miseckas ir Valdemaras Gudauskas – šiame Europos čempionate nedalyvaus.

Čempionė tikslo sieks žingsnis po žingsnio

2018-ųjų Lietuvos rinktinę galima vadinti itin jaunų ir itin patyrusių kovotojų deriniu, tačiau madas ir toliau diktuoja tituluotos sportininkės.

Viena Lietuvos rinktinės lyderių visada yra pasaulio ir daugkartinė Europos čempionė I.Mikštaitė.

„Kiekvienas čempionatas yra naujas iššūkis, kiekvieną kartą, besiruošdama jiems, susiduriu su naujais išbandymais. Tikslas visada yra pasirodyti kuo geriau, žingsnis po žingsnio kiekvienoje kovoje siekti pergalės. Šiemet rinktinėje yra daug jaunų, ambicingų, trokštančių pergalių sportininkių, manau, laukia įdomus čempionatas“, – sakė pasaulio ir daugkartinė Europos čempionė.

Be jos, skambiais titulais gali pasigirti ir dauguma kitų Lietuvos rinktinės narių. Taip pat pasaulio čempionė yra D.Mačiūtė, vicečempionės – G.Gudeliauskaitė ir B.Gustaitytė, Europos čempionė – D.Kriščiūnienė, Europos čempionatų prizininkės – M.Ryžkovaitė, A.Meškauskienė ir E.Žeburtovič. S.Venckutė pernai tapo Europos jaunimo čempione, R.Makackaitė – dukart jaunių Europos čempionė, o I.Koreckaja ir E.Rukšėnaitė dėbiutuos Lietuvos rinktinėje.

Vyrų rinktinės lyderis – Europos abosiučios svorio kategorijos čempionas ir pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas E.Gužauskas, pasaulio čempionato prizininku taip pat yra tapęs J.Kvietka. Europos čempionatų prizininkais yra tapę D.Sutkus, R.Auga ir A.Klibavičius, Senojo žemyno jaunimo čempionatų prizininkais – O.Abazorius, J.Urbonas.

Užsispyrimas atnešė sėkmę

Vroclave kovosiančioje Lietuvos rinktinėje išsiskiria A.Meškauskienės pasirodymas. Ši kovotoja pastaraisiais metais dalyvauja didžiausiuose pasaulio turnyruose, tačiau iki šiol atstovavo Airijai, kurioje gyvena.

Kovotoja pastaruosius 3 metus dalyvavo Lietuvos čempionate, o šiemet įrodė (pirmą kartą užėmė antrąją vietą), kad yra verta ir kvietimo į gimtinės rinktinę. Sportininkei varžybos Vroclave taps debiutu vilkint Trispalve papuoštą aprangą.

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Aneta Meškauskienė ir Gabija Gudeliauskaitė
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Aneta Meškauskienė ir Gabija Gudeliauskaitė

„Kol sportavau Lietuvoje, dalyvaudavau tik jaunučių amžiaus grupės varžybose, vėliau po pertrauko sugrįžau į sportą tik 25-erių, po antrojo sūnaus gimimo, – pasakojo A.Meškauskienė. – Po motinystės atostogų, kurias leidau vyro gimtajame krašte Anykščiuose, susiradau klubą Dubline, kurio vadovas yra Airijos IFK karatė federacijos prezidentas Kevinas Callanas. Pradėjau treniruotis su juo, treneris visada matė manyje gerą potencialą, nuolat motyvavo ir skatino dalyvauti varžybose. Iš pradžių tai buvo nedideli atviri turnyrai, o pirmasis didelis startas buvo IFK pasaulio čempionatas 2013-aisiais. Tais pačiais metais tapau Škotijos ir Anglijos atvirųjų čempionatų nugalėtoja, prestižiniame turnyre „British Open“ taip pat pavyko atsistoti ant prizininkų pakylos. Kai atsirado vieta pirmajame KWU pasaulio čempionate, federacijos vadovų sprendimu buvau išrinkta atstovauti Airijai. Tame čempionate likau antra, tai yra kol kas didžiausias mano pasiekimas.“

Sportininkei, kaip Airijos atstovei, keliai buvo atvirti į bet kurias tarptautines varžybas, tačiau ji užsispyrusi siekė prasibrauti į Lietuvos rinktinę. Tad pasiektas tikslas suteikė daug džiaugsmo.

„Atvirus kelius iš Airijos užsidirbau sunkiu darbu ir gerais rezultatais. Airijoje irgi yra stiprių sportininkių, tik, žinoma, ne tiek daug. 3 metus važiavau į Lietuvą pasitikrinti savo jėgas, nes čia yra didelė vienų stipriausių pasaulio kovotojų koncentracija, ir tik šiais metais pavyko nueiti iki finalo. Vieta rinktinėje, maniau, atiteks tik pirmosios vietos laimėtojai G. Gudeliauskaitei, tik kitą dieną po varžybų sužinojau, kad bus išrinktos dvi Lietuvos atstovės, – pasakojo A.Meškauskienė. – Kai per rinktinės stovyklą pranešė, kad atstovausiu Lietuvai, jausmas buvo fantastiškas! Tikrai smagu! Su šiuo jausmu ant pečių gula ir didelė atsakomybė, bet, manau, tai tik į naudą, bus dar didesnė motyvacija nugalėti! Nugalėti ne tik sau, treneriui, bet ir Lietuvai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius