Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos boksininkai liko ant ledo: neparanki olimpinė atrankos sistema nebus keičiama

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Lietuvos bokso federacijos (LBF) atstovai virtualiam pokalbiui susitiko su Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Specialiosios bokso komisijos atsakingaisiais asmenimis. Lietuviai į susitikimą buvo pakviesti po to, kai į Specialiąją bokso komisiją kreipėsi prašydami peržiūrėti atnaujintą olimpinių žaidynių bokso varžybų atrankos sistemą.
Išdalinti medaliai Lietuvos bokso čempionate
Boksininkai / Sauliaus Čirbos nuotr.

Ažiotažas dėl bokso varžybų atrankos kilo po to, kai vasarį motyvuojant sudėtinga epidemiologine situacija buvo atšauktas birželį Paryžiuje turėjęs vykti pasaulinis atrankos turnyras. Atšaukus šias varžybas stipriausi Lietuvos boksininkai praktiškai neteko galimybės kovoti dėl olimpinių kelialapių.

LTOK ir LBF oficialiame rašte prašė TOK Specialiosios bokso komisijos peržiūrėti ir pakoreguoti Tokijo olimpinių žaidynių bokso varžybų atrankos sistemą, kad ši būtų pritaikyta visoms valstybėms ir visiems sportininkams.

Vis dėlto susitikime TOK Specialiosios bokso komisijos darbo grupės narys Breno Pontes apgailestaudamas patvirtino, kad atnaujinta olimpinių žaidynių bokso varžybų atrankos sistema keičiama nebus. Šią žinią pirmadienį oficialiame pranešime nacionaliniams olimpiniams komitetams bei nacionalinėms bokso federacijoms pranešė ir TOK Specialiosios bokso komisijos darbo grupės pirmininkas Morinari Watanabe.

Tai reiškia, kad olimpiniai kelialapiai į vasarą vyksiančias Tokijo olimpines žaidynes bus dalinami Amerikos ir Europos atrankos turnyruose, o visi likę – pagal naują reitingų sistemą.

Birželį Paryžiuje vyksiančiose Europos atrankos varžybose dalyvaus tie sportininkai, kurių kovos dėl pablogėjusios epidemiologinės situacijos buvo atšauktos pernai kovą vykusiame turnyre. Tai reiškia, kad šiose varžybose kovos vienintelė Lietuvos atstovė 19-metė Gabrielė Stonkutė.

Kitiems Lietuvos boksininkams lieka vienintelė galimybė – į olimpines žaidynes patekti per naują reitingo sistemą. 53 kelialapiai, dėl kurių turėjo būti kovojama atšauktame pasauliniame atrankos turnyre, bus išdalinti po lygiai keturių žemynų, 13 svorio kategorijų sportininkams. Tai reiškia, kad galimybės varžytis olimpinėse žaidynėse netenka ir vienas geriausių Lietuvos boksininkų, Europos čempionas Eimantas Stanionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius