Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bokso federacijos prezidentu perrinktas Darius Šaluga, opozicija nepatenkinta

Lietuvos bokso federacijos (LBF) konferencijos dalyviai vienbalsiai naujai ketverių metų kadencijai prezidento pareigas patikėjo Dariui Šalugai. Kėdainiuose vykusioje konferencijoje už D.Šalugos kandidatūrą balsavo 31 delegatas. 
Darius Šaluga
Darius Šaluga / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Opozicija Boksas

Konferencijoje buvo suformuotas ir LBF vykdomasis komitetas bei išrinktas naujas generalinis sekretorius.

„Svarbiausias mūsų laukiantis uždavinys – artėjančios olimpinės žaidynės. Lietuvos boksininkai Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas jau turi du olimpinius kelialapius. Sieksime jų daugiau pasauliniame atrankos turnyre. Tikimės, kad Lietuvos boksą Rio de Žaneiro olimpiadoje, kaip ir prieš ketverius metus Londone, prezentuos ir teisėjas Kęstutis Bagdanavičius. Tikime, kad mūsų boksininkai yra pajėgūs kovoti dėl olimpinių medalių, todėl jiems sudarysime geriausias sąlygas pasiruošti svarbiausiam startui“, – sakė Lietuvos bokso federacijai nuo 2012 metų vadovaujantis D.Šaluga.

Naujuoju LBF generaliniu sekretoriumi išrinktas Donatas Mačianskas. Viceprezidentų pareigos patikėtos kėdainiškiui Viliui Bobinui, panevėžiečiui Kęstučiui Kišonui ir marijampoliečiui Gintui Statkevičiui.

Trenerių tarybos pirmininku perrinktas Vidas Bružas, teisėjų tarybai ir toliau vadovaus Anatolijus Kriukovas, klubų atstovu vykdomajame komitete dirbs Bronius Šimokaitis. Revizoriaus pareigos patikėtos Mantui Mačiui.

Tiesa, Kėdainiuose vykusi konferencija nepraėjo be incidentų. Buvęs Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Antanas Arėška tikina, kad daugiau nei dešimt opozicijos delegatų nebuvo įleisti į rinkimus ir sieks užprotestuoti rinkimų rezultatus.

Naujai perrinkto prezidento atstovai teigia, jog dar ankstesnės konferencijos metu buvo priimtas sprendimas, kad nario mokesčio nemokantys ir veiklos nevykdantys klubai bus išbraukti iš LBF narių sąrašo. Šis sprendimas buvo įvykdytas, tad konferencijoje leista dalyvauti tik LBF nariams, kaip ir nurodo įstatai.

15min žiniomis, paskutinę naktį prieš rinkimus A.Arėška ir dar vienas asmuo iš savo asmeninių sąskaitų apmokėjo 17 klubų narystę ir atsivežė jų atstovus vien dėl balsavimo rinkimuose. Apie daugelį šių klubų niekas nieko nežino ir jie nevykdo jokios, su boksu susijusios veiklos.

Redakcijos žiniomis, opozicijos kandidatu šiuose rinkimuose turėjo būti Vilniaus apskrities bokso federacijos vadovas verslininkas Andrius Danilaitis.

Antradienį A.Arėška su bendražygiais planuoja surengti spaudos konferenciją, kurioje be buvusio generalinio sekretoriaus taip pat turėtų dalyvauti ir LBF viceprezidentas Paulius Zabielskas, buvęs Lietuvos bokso rinktinės treneris Stanislovas Mižigurskis bei „Geležinis vilkas“ klubo prezidentas Virginijus Ivlijevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius