Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lygiąsias Tailando ringe S.Gaižauskas pasiekė ir skilusiais kaulais bei gumbais

Pasaulio Muaythai čempiono diržo savininkas Sigitas Gaižauskas sekmadienį vėl kopė į Tailando „Max Muay Thai“ turnyro kovų ringą. Šįkart didžiausią iššūkį jam kėlė jo paties fizinė būklė: skilęs kairės kojos padikaulis, didžiausias gumbas ant dešinės kojos ir tik dvi dienas trukęs pasiruošimas dvikovai, kuri vyko po gaisro atstatytoje ir išsiplėtusioje „Max Muay Thai“ turnyro arenoje Patajoje.
Sigitas Gaižauskas Tailande iškovojo lygiąsias
Sigitas Gaižauskas Tailande iškovojo lygiąsias / „Max Muay Thai“ turnyro organizatorių nuotr.

Apie tai, jog nepraėjus net mėnesiui po prieš tai vykusios kovos, teks vėl lipti į ringą, iš Tauragės rajono kilęs kovotojas sužinojo tik gegužės 5 d. Priešininkas – 120 profesionalių mūšių turėjęs tailandietis, puikiai smūgiuojantis alkūnėmis.

„Negalėjau atsisakyti, nes tai – puiki patirtis. Tačiau prieš tai treniruotėse nedirbau pilna jėga, labiau gydžiausi traumas. Ringe turėjau apsieiti be dešinės kojos smūgių. O ir svorio kategorija šįkart man buvo kiek neįprasta – iki 75 kg. Tad priešininkas – sunkesnis ir didesnis. Toks „kovinis“, einantis į priekį“, – patikino S.Gaižauskas.

Turėjau progą jį patiesti antrajame raunde, tačiau „nesudirbau iki galo“. Maniau, kad laimėjau. Tad trečiajame raunde atsitraukiau, neberizikavau.

Du raundus vyko apylygė kova. Kaip Sigitas prisipažįsta, abu su varžovu „apsitalžė vienas kitą normaliai“. Tiek jam, tiek tailandiečiui po kai kurių smūgių sukosi galva.

„Turėjau progą jį patiesti antrajame raunde, tačiau „nesudirbau iki galo“. Maniau, kad laimėjau, tą patį teigė per pertraukėlę ir treneris. Tad trečiajame raunde atsitraukiau, neberizikavau. O reikėjo. Turėjau dar šiek tiek jėgų. Reikėjo aktyviai užbaigti kovą“, – patikino S.Gaižauskas, prisipažinęs, jog nusivylė tuo, jog tarsi pralaimėjo laimėtą mūšį.

Vis dėlto, teisėjai paskelbė lygiąsias. Po kovos Sigitas prisipažino, jog jaučiasi taip, lyg tai būtų buvusi viena sunkiausių jo kovų gyvenime. Dabar kovotoją kamuoja ir ištinusi ranka – atsinaujino sena trauma.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas Tailande iškovojo lygiąsias
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Ant Sigito Gaižausko kojos – gumbas: kovojant tenka kęsti skausmą

„Amžius pradeda daryti savo (juokiasi – aut. past.), tačiau mano valia dar labai stipri. Šįkart susidėjo viskas: traumos, pasiruošimo nebuvimas, svorio kategorija. Dar tas rekordus mušantis karštis Tailandą. Turėjau numesti 5 kg. Tai juos bėgdamas karštyje su spec. kostiumu numečiau per valandą. Anksčiau to nebūdavo.

Viskas susidėjo. Tokią kovą privalėjau laimėti. O jei ir namuose būčiau kovojęs, tikrai būtų buvusi pergalė. Pasiilgau savų žmonių arenoje. Namų sienos padeda. Čia, nors ir esu užsitarnavęs vardą, visi atpažįsta, vis vien esu svetimas“, – tikino kovotojas.

Pasak jo, į Muay thai žiūrovą Tailande žiūrima su pagarba. Stengiamasi palaikyti vietinius sirgalius. Jie į arenas dažniausiai įleidžiami nemokamai. O štai užsieniečiai, „baltieji“, pliekia po 60 eurų.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas Tailande iškovojo lygiąsias
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Ištinusi ranka po kovos

Tailande S.Gaižauskas žada praleisti dar du mėnesius. Tailandietiško bokso gimtinėje jis šešis kartus šventė pergalę.

Pirmą kartą į Tailandą kovotojas išvyko praėjusių metų pavasario pradžioje. Svečioje šalyje jis išbuvo pusmetį. Kovojo ir Kinijoje bei Vietname. Vasaros pabaigoje trumpam sugrįžo į Lietuvą, o spalį vėl persikėlė į Tailandą.

„Max Muay Thai“ ringe Sigitas du kartus pralaimėjo, dukart išplėšė lygiąsias bei penkis kartus šventė pergalę.

Kovo 6 d. pasiekęs savo svajonę ir laimėjęs pirmąjį pasaulio čempiono diržą, kovo 25 d. Hua Hin miestelyje jis apsijuosė ir antruoju, iškovotu stadione, kuriame pats treniruojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius