Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Powerfight“ turnyre – klubo „Titanas“ jubiliejus

Kitaip nei daugelis sporto klubų „Titanas“ šiais metais minės savo 25-ąį jubiliejų pačioje „Žalgirio“ arenoje. Šis garbingas jubiliejus skirtas ne tik sporto klubo, tačiau ir dvikovinės sporto šakos – Muaythai istorijai Lietuvoje paminėti. Būtent šia proga organizuojamas jau ketvirtasis „Powerfight“ renginys, kuris kaskart sulaukia vis daugiau žiūrovų.
Muaythai kova
Muaythai kova / organizatorių nuotr.

„Prieš tai vykę „Powerfight“ renginiai buvo tik pasiruošimas didžiajai arenai.“,– teigė Lietuvos Muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas, tačiau šis renginys skirtas išskirtinai „Titano“ 25-ąjam jubiliejui paminėti, todėl šį kartą organizatoriai pasirinko šventišką renginio formatą, kuris tikimasi nustebins publiką.

„Kurdami renginio idėją, žinojome, kad šį kartą, tai turi būti šventė, o „Powerfight“ stebėtojai – svečiai. Stengiamės sukurti šventišką atmosferą visiems dvikovinės sporto šakos mylėtojams“, – teigė N.Lukšas. Žiūrovams buvo įprasta, jog „Powerfight“ renginiuose pirštines suremia kelios dešimtys sportininkų, tačiau  šį kartą – jų bus ne tik kelis kartus daugiau, tačiau renginio svečiai turės galimybę mėgautis dvikovomis visą dieną. Vakaro šou programa, kaip ir įprasta, startuos 19 valandą.

VIDEO: Renginio anonsas

Renginio organizatoriai vis dar neatskleidžia, kas šį kartą surems pirštines, tačiau patikina, kad tarp dalyvaujančių žiūrovai galės išvysti ir visiems gerai žinomų veidų. Prieš tai buvusiuose renginiuose dalyvavo tokios dvikovinio sporto žvaigždės, kaip Europos Muaythai čempionas Sigitas Gaižauskas, daugkartinis tarptautinių konkursų nugalėtojas Deividas Danyla, Vaidas Valančius, Martynas Knizelis, Vaida Masiokaitė, Aurimas ir Aidas Sauliai ir kiti perspektyvūs talentai. 

Šia dvikovinio sporto šaka domisi ir žymūs žmonės, tokie kaip Gediminas Juodeika, kurio sūnus pirštines surėmė kovo mėnesį vykusiame „Powerfight“ turnyre. Muaythai kultyvuoja ir šį renginį pristatantis pats Lietuvos scenos grandas Egidijus Dragūnas – SEL. Atlikėjo sūnus nuo mažų dienų yra supažindintas su Muaythai taisyklėmis ir mokosi šios sporto šakos pačioje jos gimtinėje – Tailande, kur E.Dragūnas turi vilą ir asmeninį trenerį. Muaythai ir dvikovinėms sporto šakoms neabejingi Merūnas ir Erika Vitulskiai, Mantas stonkus taip pat neslepia susidomėjimo šia sporto šaka, o žinomas aktorius Marius Repšys netgi išbandė save kaip Lietuvos Muaythai čempionato vedėjo amplua. Vis daugiau pramogų pasaulio atstovų yra pastebimi besidomintys ir stebintys kraują stingdančias kovas „Powerfight“ arenoje.

Paklaustas apie tai, kaip gimė idėja organizuoti pirmąjį šios dvikovinės sporto šakos turnyrą N.Lukšas sakė: „Sumanymas gimė ne tik man, o bendrai, norint supažindinti Lietuvos žmones su Muaythai iš tikrosios jos pusės – dvasine kultūra, papročiais ir ritualais.“

Prieš kelerius metus  Muaythai sporto šakos mylėtojai, pirmą kartą Lietuvoje, turėjo galimybę gyvai ir iš arti susipažinti su autentiškais šios sporto šakos atstovais, jos ritualais ir tradicijomis mače Lietuva prieš Tailandą, tuo metu tarptautiniame turnyre pavadinimu „Bigfight“, kuris dabar tituluojamas kaip „Powerfight“ turnyrų ciklų pradininkas.  Šiuo metu šis turnyras surenka sausakimšas auditorijas. Muaythai,  tai dvasinis tobulėjimas, pagarba mokytojams, dievams ir tėvams – ir to moko visi Lietuvoje įsikūrę šios dvikovinės sporto šakos klubai, kurių tikėtina išvysti daugiau nei dešimtį iš įvairių Lietuvos kampelių.

Šios dvikovinės sporto šakos pradininkas ir sporto klubo „Titanas“ prezidentas neslėpė emocijų kalbėdamas apie artėjantį renginį – „Džiaugiuosi, kad šį kartą galimybę pasireikšti turės vaikai, jiems tai reiškia labai daug, ypač tokiame renginyje kaip „Powerfight“. Šį kartą dalyvių amžius prasidės nuo 6 metų, finalinėse kovose žiūrovai sulauks ir merginų dvikovų. Merginos nepabūgo ir žada parodyti daug emocijų žadančias dvikovas.“

Su daugelio gerų atsipiemų ir nuomonių sulaukusiu  turnyru „Powerfight“, koja kojon žengia tokie grandais, kaip „Power hit radio“, „Tv3 grupė“, žinomiausi naujienų portalai. Su kiekvienu renginiu sparčiai gausėja ir prisidedančios verslo struktūros, kurios dažniausiai būna visiškai nesusijusios su šia sporto šaka ar net ir su pačiu sportu apskritai. Renginio partnerių ir draugų susidomėjimas tik patvirtina, jog šios sporto šakos populiarumas per 25-erius metus Lietuvoje išaugo ir finišo tiesiosios ateityje dar nematyti.

Renginio organizatoriai prasitarė, jog galbūt, šį kartą, žiūrovų kraują stingdys kovos „narve“. Kuriame kai kurie sportininkai, ypač kultivuojantys Muaythai sporto šaką,  išbandys savo jėgas pirmą kartą. Nuo ringo virvių pripratę, iš inercijos atsispirti, sportininkai šį kartą turėtų susidurti su kiek sunkesne užduotimi. Tokio tipo „narvai“ dažniausiai naudojami kovoje pagal MMA taisykles. Jau šį šeštadienį vyksiančiame „Powerfight“ sportininkai kovos pagal trijų tipų taisykles: Muaythai, MMA ir K-1 pro taisykles.

Visi Muaythai ir dvikovinių menų mylėtojai jau šį šeštadienį turės galimybę Kaune, „Žalgirio arenos“ amfiteatre stebėti ir kartu dalyvauti kraują stigdančių kovų šventėje. Kauno Žalgirio arenos amfiteatro tribūnos prieš tai įvykusiuose turnyruose lūžte lūžo nuo susidomėjusiųjų žiūrovų kiekio, tad stebėti turnyrą galimybę turėjo ne visi norintys. Šį kartą žiūrovams rekomenduojama būti apdairesniems ir įsigyti bilietus iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius