Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Techniniu nokautu kovą laimėjusio Anthony Joshua kitas varžovas bus Vladimiras Klyčko

27 metų britas Anthony Joshua balandį kovos su veteranu sunkiasvoriu Vladimiru Klyčko. Tai paaiškėjo šeštadienį, kai Didžiosios Britanijos boksininkas apgynė IBF pasaulio čempiono titulą, trijų raundų kovoje Mančesteryje įveikęs amerikietį Ericą Moliną.
Bokso dvikova: A.Joshua įveikė E.Moliną
Bokso dvikova: A.Joshua įveikė E.Moliną / „Scanpix“ nuotr.

2012 metų olimpinis super sunkaus svorio čempionas A.Joshua pasiuntė savo varžovą į nokautą ir iškovojo 18-ąją pergalę per tiek pat kovų profesionaliame bokse.

34 metų E.Molina pakilo ant kojų, kai teisėjas suskaičiavo iki aštuonių. Bet arbitras galiausiai vis tiek nusprendė sustabdyti kovą, paskelbęs techninį nokautą.

„Scanpix“ nuotr./Bokso dvikova: A.Joshua įveikė E.Moliną
„Scanpix“ nuotr./Bokso dvikova: A.Joshua įveikė E.Moliną

Iš Teksaso kilęs E.Molina jau buvo kovojęs dėl titulo, tačiau pralaimėjęs Deontay Wilderiui mačą dėl WBC diržo 2015 metais.

Pasibaigus šiai kovai, bokso varžybų rengėjas Eddie Hearnas žengė į ringą ir paskelbė, kad balandžio 29 dieną A.Joshua kovos su ukrainiečiu V.Klyčko Londono Vemblio stadione dėl „sunkiasvorių čempiono titulo“.

E.Hearnas šiek tiek hiperbolizavo, teigdamas, jog tai „bus didžiausia kova per Britanijos bokso istoriją, nes Naujosios Zelandijos boksininkas Josephas Parkeris neseniai laimėjo WBO čempiono titulą, o amerikiečiui D.Wilderiui tebepriklauso WBC čempiono diržas.

Britas Tysonas Fury, įveikęs V.Klyčko 2015 metų lapkritį, yra suspenduotas, nes vyksta antidopingo tyrimas.

„Mes persikelsime į didesnę areną, daugiau žmonių galės pamatyti. Tai bus kova, kurios žmonės nori. V.Klyčko nori susigražinti savo diržus, bet tegu laimi stipriausias“, - apie būsimą kovą kalbėjo A.Joshua.

V.Kličko, stebėjęs bokso dvikovą Mančesterio arenoje, pralindo pro virves, ir paskelbė: „Jis yra geriausias vyras šioje lygoje. Sirgaliai nori šios kovos ir ji turi įvykti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius