-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 11 /23:05

Olimpinės atrankos turnyrą Evaldas Petrauskas pradėjo pergale

Olimpinę atranką pergale pradėjo Evaldas Petrauskas Turkijos mieste Samsune įsibėgėja olimpinis bokso Europos zonos atrankos turnyras.
Evaldas Petrauskas
Evaldas Petrauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyrų varžybose, kuriose kovoja šeši Lietuvos boksininkai, bus išdalinta 30 kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Kiekvienoje svorio kategorijoje olimpinius kelialapius iškovos trys geriausi boksininkai.

Pirmadienį kovą dėl kelialapio pradėjo 2012 m. Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas. Lietuvis iškovojo įtikinamą pergalę.

Svorio kategorijoje iki 64 kg antruoju turnyre skirstytas E. Petrauskas vieningu teisėjų sprendimu 3:0 nugalėjo baltarusį Jevgenijų Dauhaliavetsą.

Kaip jau skelbta, pirmą kovą laimėjo ir Tadas Tamašauskas. Svorio kategorijos iki 91 kg aštuntfinalyje T.Tamašauskas antradienį susitiks su turnyro favoritu Abdulkadiru Abdulajevu iš Azerbaidžano.

2015 metais A.Abdulajevas tapo Baku vykusių Europos žaidynių čempionu ir pasaulio čempionato prizininku.

Pirmadienio vakarą į ringą žengė ir Mantas Valavičius (svorio kategorija virš 91 kg). Lietuvis pirmoje kovoje 0:3 pralaimėjo danui Kemui Larsenui ir pasitraukė iš tolesnės kovos.

Pirmuoju svorio kategorijoje iki 69 kg skirstytas Europos čempionas Eimantas Stanionis kovas pradės antradienį. Lietuvio varžovu bus Albanas Beqiri.

Albanijos boksininkas pirmoje kovoje taškais 3:0 įveikė švedą Oliverį Flodiną.

Balandžio 9-17 dienomis vyksiančiame Europos zonos olimpiniame atrankos turnyre kovas pradėjo 217 boksininkų ir 57 boksininkės iš 38 Senojo žemyno šalių. Vyrams atiteks 30-imt, o moterims 6-i olimpiniai kelialapiai. Turnyre teisėjauja ir lietuvis Kęstutis Bagdanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius