Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinės UFC kovos laimėtojas užsipuolė LeBroną: išvadino „bestuburiu bailiu“

Praėjusią naktį Las Vegase vykusiame „UFC Fight Night“ turnyre daugiausiai dėmesio sulaukė centrinę kovą laimėjęs Colby Covingtonas.
Colby Covingtonas ir LeBronas Jamesas
Colby Covingtonas ir LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

32-ejų amerikietis techniniu nokautu nugalėjo buvusį UFC pusvidutinio svorio kategorijos (iki 77,1 kg) čempioną Tyroną Woodley.

C.Covingtonas penktajame raunde prispaudė savo šešeriais metais vyresnį varžovą prie žemės, o jis dėl nepakeliamo skausmo šonkaulių srityje paprašė nutraukti kovą.

16-ąjį kartą per 18 kovų laimėjęs C.Covingtonas triumfavo, o kalbėdamas po kovos ėmė laidyti strėles į demokratų kandidatą į JAV prezidento postą Joe Bideną bei NBA superžvaigždę LeBroną Jamesą.

„Ponios ir ponai, tylioji dauguma yra pasiruošusi sukelti triukšmo, – kalbėjo JAV vėliava apsijuosęs C.Covingtonas. – Jei manote, kad tai, ką išvydote, buvo sumušimas, tai palaukite lapkričio 3-osios (JAV prezidento rinkimų dienos – red.past.), kai Donaldas Trumpas sutvarkys „Sleepy Joe“ (J.Bidenui prilipdyta pravardė – red.past.). Tai bus triuškinanti pergalė.“

Kalifornijoje gimęs C.Covingtonas yra aršus D.Trumpo rėmėjas, pasisakantis prieš pastaraisiais mėnesiais sukilusius socialinius judėjimus, kurių pagrindinis taikinys yra būtent dabartinis JAV prezidentas ir policijos pareigūnai, naudoję smurtą prieš juodaodžius.

NBA iš visų sporto lygų Jungtinėse Valstijose savo poziciją užsiėmė bene aiškiausiai, o rugpjūtį komandos net boikotavo rungtynes, siekdamos atkreipti dėmesį į socialines šalies problemas.

Dėl to nuo C.Covingtono kliuvo ir L.Jamesui.

„Noriu paskirti šią pergalę visiems pirmosios pagalbos darbuotojams, visiems kariams. Šis pasaulis be jūsų nebūtų saugus, – iš pradžių pareiškė UFC kovotojas. – Jūs apsaugote mus, o ne tie sukilę sportininkai. Kaip man nusibodo visi jie, o taip pat ir bestuburiai bailiai, tokie kaip LeBronas Jamesas.“

Tiesa, tai dar nebuvo C.Covingtono spaudos konferencijos kulminacija.

Netrukus kovotojas užsimaukšlino kepurę su D.Trumpo rinkiminiu šūkiu „Keep America Great“ (liet. išlaikykime Ameriką didžią) ir sulaukė netikėto skambučio iš JAV prezidento.

Su D.Trumpu C.Covingtonas šnekučiavosi apie dvi minutes.

„Labai tavimi didžiuojuosi. Esu didelis tavo sirgalius ir didžiuojuosi tavimi, – kovotojui sakė D.Trumpas. – Tu kietas ir turi tinkamą nusiteikimą. Dabar eik ir laimėk kitą savo kovą, o tada išlaikyk čempiono diržą ilgai, gerai? Gerbiu tavo žodžius po kovos. Aš esu tavo aistruolis, o tu – mano.“

Pusvidutinio svorio kategorijos reitinge antrąją vietą užimantis C.Covingtonas praeityje jau yra lankęsis ir Baltuosiuose rūmuose, kur susitiko su pačiu šalies prezidentu. Dėmesį jį palaikančiam kovotojui rodo ir D.Trumpas, o jo sūnūs Donas jaunesnysis ir Ericas praėjusiais metais lankėsi C.Covingtono kovoje Naujajame Džersyje.

Prie C.Covingtono pozicijos prisideda ir kur kas kitokią kryptį nei dauguma kitų sporto šakų pasirinkusi UFC.

Ilgametis šio sporto prezidentas Dana White'as viešai yra išreiškęs palaikymą D.Trumpui ir nepalaiko pastaruoju metu vykstančių socialinių judėjimų, nukreiptų prieš juodaodžių ar kitų rasių diskriminaciją.

D.White'as savo paramą prezidentui išreiškė ir pinigine išraiška, kai pernai pervedė net milijoną JAV dolerių D.Trumpo kampanijai „America First Action“. Savo ruožtu kadenciją einantis prezidentas apsilankė UFC renginyje Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje ir tapo pirmuoju pareigas einančiu šalies vadovu, aplankiusiu mišrių kovos menų renginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius