Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po turko akibrokšto teisėjas S.Šeškevičius paskelbė stabdantis teisėjavimą bušido turnyre

Lapkričio 17-ąją Vilniuje vykusiame „Hero's & KOK World Series 2018“ nutiko tai, kas, rodos, kovų ringe Lietuvoje dar nebuvo nutikę. Supykęs dėl teisėjo sprendimo ir išvadinęs jį šališku, kovotojas iš Turkijos nusprendė nebetęsti dvikovos ir nusiėmė pirštines. Šiai dvikovai teisėjavęs bene geriausias arbitras Lietuvoje Saulius Šeškevičius paskelbė, kad stabdo darbą šiame bušido turnyre.
Vitoldas Jagėlo – Yalcinas Bayramas (Turkija)
Vitoldas Jagėlo – Yalcinas Bayramas (Turkija) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 2 Konfliktas Bušido

Šeštoji vakaro dvikova, rodos, prasidėjo ramiai. Joje susigrūmė lietuvis Vitoldas Jagelo bei turkas Yalcinas Bayramas. MMA kovotojai netruko atsidurti ant ringo grindų. Vitoldas užsėdo Yalciną ir užsiėmė geresnę poziciją smūgiams. Beveik niekas nepakito kokias tris minutes. Priklaupęs Saulius Šeškevičius nutarė pakelti kovotojus ant kojų. Tuo itin nepatenkintas liko turkas, šokęs teisėjui į akis. Įvyko žodžių karas. Teisėjas ne kartą ramino užsienietį. Publika tuo metu kurtinančiai švilpė. Jie norėjo dvikovos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vitoldas Jagelo – Yalcinas Bayramas (Turkija)
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vitoldas Jagelo – Yalcinas Bayramas (Turkija)

Prie virvių atsirado ir šio turnyro organizatorius Donatas Simanaitis. Yalcinas skėsčiojo rankomis, prašė savo komandos nuimti jam pirštines. Nors turkas buvo kviečiamas pratęsti kovą, jis nusprendė pasitraukti.

„Aš esu iš kitos šalies, esu svetimoje valstybėje, nenoriu problemų. Bet teisėjas nekalbėjo su manimi, jis nuolat mane lietė ir lietė už rankos. Jis ragino lietuvį priešininką lietuviškai, tarsi „treneriavo“. Tai nėra garbinga dvikova, neteisinga. Aš niekada nepasiduodu, bet tai negražu“, – po dvikovos 15min savo sprendimą ne itin sklandžia anglų kalba bandė paaiškinti kapituliavęs Y.Bayramas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vitoldas Jagėlo – Yalcinas Bayramas (Turkija)
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vitoldas Jagėlo – Yalcinas Bayramas (Turkija)

Gaila tik vieno, kad V.Jagelo negalėjo parodyti to, dėl ko lipo į ringą. Jam buvo įskaityta pergalė be kovos.

Pasibaigus turnyrui teisėjas S.Šeškevičius socialiniame tinkle paskelbė stabdantis savo darbą „King of the Kings“.

„Pasibaigė dar vienas KOK turnyras. Aistrų ir emocijų buvo daug. Vieni laimėjo, o kiti pralaimėjo. Toks jau tas kovinis sportas. Man jau ne pirmą kartą tenka teisėjauti šiame turnyre. Daugelis žiūrovų mano, kad teisėjai yra šališki ir bando traukti savus. Galiu pasakyti visiems specialistams apie save tik viena! Pirmoje eilėje man yra kovotojų sveikata: ar tai lietuvis, ar tai užsienietis. Antra, nors tai yra komerciniai turnyrai, aš stengiuosi visada laikytis nustatytų turnyro organizatorių taisyklių. Trečia, aš laikausi ir laikysiuosi garbingos kovos principų. Ačiū visiems, kurie vertinate mano, kaip teisėjo, darbą ir noriu jums pasakyti, kad stabdau savo teisėjavimo veiklą KOK turnyruose! Niekada nesakau „ne“, gal kažkada ir sugrįšiu, jei...“, – viešame pranešime skelbė S.Šeškevičius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Šeškevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Šeškevičius

Pakalbintas 15min jis teigė, kad pietiečiai kovotojai jaučia, kada pralaimės, tad visuomet ieško prie ko prisikabinti.

„Šiuo atveju turkas prisikabino prie manęs. Prisikabino dėl to, kad lietuviškai pasakiau V.Jagelo „dirbk stipriau, nes tuoj statysiu į stovėseną“. Turkas pagalvojo, kad patarinėju jam, ką daryti. Taip, galbūt reikėjo kalbėti turkiškai, kad jis suprastų, bet aš nemoku jų kalbos. Aišku, anglų kalbą jis kažkiek supranta, gal reikėjo angliškai kalbėti, bet aš nesu įsitikinęs, kad Jagelo būtų supratęs tuomet“, – paaiškino S.Šeškevičius.

Pasak jo, už tokį elgesį, kokį demonstravo turkas, kovotojas yra arba diskvalifikuojamas, arba sprendimą dėl kovos likimo priima turnyro supervaizeris.

„Aš teisėjauju ne vienerius metus, teisėjavau daugelyje įvairių ir rimtų turnyrų, tai galbūt šiek tiek išmanau apie taisykles ir jų traktavimą. Tuo labiau, buvau kovotojas ir žinau, ką reiškia skausmas ir sveikatos sutrikdymas kovos metu. Mano, kaip teisėjo, kredo yra pirmiausiai galvoti apie kovotojo sveikatą. Tam, kad negadinčiau savo reputacijos, kaip teisėjo, pasitraukiu pailsėti nuo KOK. Galbūt laikinai, bet jei sugrįšiu, tai norėsiu, kad į mano reikalavimus atsižvelgtų. Teisėjai irgi žmonės ir kartais daro klaidų“, – 15min paaiškino teisėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius