Santa Pakenytė iškovojo antrą Universiados medalį

Taipėjuje vykstančiose pasaulio studentų vasaros žaidynėse (Universiadoje) ir vėl buvo galima pamatyti pergalingą imtynininkės Santos Pakenytės šypseną. Ji atviroje klasėje iškovojo 3 pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą bei pasidabino bronzos medaliu. Šis iškovotas medalis – 50-as Lietuvos studentų universiadoje per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją.
Santa Pakenytė
Santa Pakenytė / Modesto Gailiūno nuotr.

Santa Pakenytė kovoje dėl trečios vietos įveikė sportininkę iš Brazilijos Jacinto Daniel Sibilla Mariana.

„Atviroje svorio kategorijoje šiandien sportininkai buvo pasikeitę, nebuvo čempionės iš Korėjos. Mums burtai lėmė, kad turėjom kovoti su japone, kuriai pralaimėjome. Tačiau kovoje dėl trečios vietos Santa atliko veiksmą iš vadovėlio, užpakalinių kojų pakirtimą, tam ruošiamės, nes varžovė buvo mažesnė.

Ką paruošėm, tą ir atlikome, labai tuo džiaugiamės. Mums labai svarbu, kad 50-as medalis buvo iškovotas būtent dziudo imtynininkės“, – po finalo su nedingstančia nuo veido šypsena pasakojo Santos treneris Stanislovas Kulikauskas.

Pati Santa pastebimai buvo išvarginta kovų ir tik tarstelėjo, kad jaučiasi fantastiškai iš studentų sporto pasitraukianti ne su vienu, o su dviem medaliais.

Tai buvo antrasis sportininkės iškovotas medalis šių metų universiadoje. Pirmąją varžybų dieną S.Pakenytė svorio kategorijoje virš 78 kg (19 dalyvių) iškovojo sidabro medalį. Taipėjaus universiadoje Lietuvos studentai jau iškovojo keturis medalius, vieną aukso ir sidabro bei du bronzos.

Trečiadienį vyrų atviroje klasėje startavo Lietuvos sporto universiteto atstovas Rokas Nenartavičius. Jis vieną kovą laimėjo ir vieną pralaimėjo bei iš kovos dėl medalių pasitraukė.

Lietuvos studentų dziudo rinktinė savo pasirodymą universiadoje pabaigs ketvirtadienį pasirodymų komandinėse vyrų varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius