Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį – bokso žvaigždžių akistata

Šį savaitgalį bokso gerbėjai galės išvysti aukščiausio lygio elitinių atletų kovas. Ankstų sekmadienio rytą, 5.00 val., prasidės tiesioginė transliacija iš Lafajeto miesto (JAV), kur pirštines surems žvaigždės – filipinietis Nonito Donaire'as ir Zolani Tete iš Pietų Afrikos Respublikos.
Zolani Tete
Zolani Tete / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Boksas

Tai bus lengviausios svorio kategorijos (iki 53,5 kg) boksininkų akistata. Jie kausis dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos) superčempiono titulo ir dėl WBO (Pasaulio bokso organizacijos) planetos čempiono vardo. Taip pat tai bus prestižinio turnyro „World Boxing Super Series“, kuriame dalyvauja geriausi pasaulio boksininkai, pusfinalio mūšis.

36 metų 180 cm ūgio N.Donaire'as, kuris turi ir JAV pilietybę, gins WBA čempiono diržą. Jis šį titulą iškovojo pernai, kai 4-ame raunde nokautavo britą Ryaną Burnettą. Per savo karjerą planetos čempionu filipinietis yra tapęs net keturiose skirtingose svorio kategorijose. Iš viso N.Donaire'as profesionalų ringe šventė 39 pergales (25 nokautai), patyrė penkias nesėkmes.

31 metų 175 cm Z.Tete gins WBO čempiono vardą. Jį boksininkas iškovojo 2017-aisiais, kai palaužė Filipinų atstovą Arthurą Villanuevą. Paskui afrikietis šį diržą apgynė tris kartus. Jis profesionalų varžybose laimėjo 28 kovas (21 nokautas), trissyk turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Kita intriguojanti kova – tarp amerikiečio Regiso Prograiso ir baltarusio Kirilo Relicho. Šie boksininkai yra antrojo lengvojo svorio (iki 63,5 kg) kategorijos atstovai. Tai bus „World Boxing Super Series“ turnyro pusfinalis ir kartu mūšis dėl WBA pasaulio superčempiono diržo. Titulą gins Baltarusijos sportininkas, bet favoritu vadinamas amerikietis.

30 metų 173 cm R.Prograisas profesionalų ringe dar neparagavo pralaimėjimo skonio. Jis triumfavo visose 23-ose kovose (19 nokautų). 29-erių 177 cm Baltarusijos atleto sąskaitoje – tiek pat pergalių ir nokautų kaip ir jo varžovo, bet K.Relichas ringe jau suklupo du kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius