Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Smaugikas“ Tomas Pakutinskas – pankrationo pasaulio čempionas

Į Lietuvą pirmadienį sugrįžo aukso medalį Turkijoje vykusiame pasaulio pankrationo čempionate spalio 18 dieną iškovojęs kovotojas Tomas Pakutinkas. Lietuviams jis geriau žinomas kaip nuolatinis „Hero's series“ bušido turnyro dalyvis, firminiu veiksmu varžovus užsmaugiantis per pirmąją kovos minutę.
Tomas Pakutinskas
Tomas Pakutinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš Tauragės kilęs, Vilniaus kovinio sporto klube „Rings“ besitreniruojantis Tomas Turkijos mieste Antalijoje varžėsi svorio kategorijoje virš 100 kilogramų. Prieš pirmąją kovą konkurentų buvo aštuoni. Tačiau sėkmingi burtai lėmė, jog lietuvis lipo į ringą tik antrajame etape.

Pankrationas – tai kikbokso ir MMA mišinys.

„Pankrationas – tai kikbokso ir MMA mišinys. Labai platus leidžiamų smūgių spektras. Pirmą kartą koviausi pagal šios kovinio sporto rūšies taisykles. Pankrationo išskirtinumas tas, kad per dieną galima kautis su trim varžovais. Dvikova trunka tik 5 minutes, naudojamos kojų ir galvos apsaugos, kitaip skaičiuojami taškai. Pankrationas, kaip sporto šaka, bus įtrauktas į 2020 metų olimpines žaidynes“, – apie lietuviams ne taip puikiai žinomą kovos menų sritį papasakojo T.Pakutinskas.

Burtai lėmė, jog antrajame etape Tomas stojo į kovą su rusu Oleg Kubanov. Visi kalbėjo apie neabejotiną priešininko pergalę. Tačiau lietuvio tokios pesimistinės gaidos neišgąsdino – atlikęs ne mažai stiprių smūgių, antrąją dvikovos minutę jis perėjo į kovą parteryje ir užlaužęs ranką, laimėjo.

Pankrationas, kaip sporto šaka, bus įtrauktas į 2020 metų olimpines žaidynes

„Būčiau nugalėjęs ir taškais. Kova stabdoma, kai pasiekiamas dvylikos taškų skirtumas. Nustebinau tą 130 kg dičkį iš Rusijos. Nustebinau visus. Finale turėjau kautis su ukrainiečiu, bet šis atsisakė lipti į ringą. Prieš kelias savaites jis tam pačiam rusui buvo pralaimėjęs, tad nusprendė, kad man pralaimės tikrai“, – tai, kad varžovas, atrodo, kiek išsigando, patvirtino 113 kg sveriantis Tomas.

Iškovojęs aukso medalį, lietuvis buvo pakviestas dalyvauti ir po kelių mėnesių Graikijoje arba Lietuvoje organizuojamame Europos pankrationo čempionate.

Tačiau artimiausia kova jo laukia jau lapkričio 14 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje. T.Pakutinskas – nuolatinis „Hero's“ turnyrų dalyvis. Tris metus iš eilės jis savo varžovus nugali smaugimo veiksmu, tad ne veltui vadinamas tikrų tikriausiu smaugiku. Paskutinius du turnyrus Tomui įveikti varžovą užteko mažiau nei minutės.

Tomo Pakutinsko asmeninio albumo nuotr./Tomas Pakutinskas – Pasaulio pankrationo čempionas
Tomo Pakutinsko asmeninio albumo nuotr./Tomas Pakutinskas (kairėje) – pasaulio pankrationo čempionas

Paklaustas, ar spėjo apžiūrėti Antaliją, Tomas patikino, kad ne: treneris iš viešbučio kambario niekur neišleido – liepė atsiduoti tik kovai.

VIDEO: Pasaulio pankrationo čempionu tapusiam Tomui Pakutinskui skamba Lietuvos himnas

Iš viso pasaulio pankrationo čempionate Turkijoje varžėsi apie pusę tūkstančio kovotojų iš keturiasdešimties šalių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius