-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smurto protrūkis: talentingas dziudo kovotojas kaltinamas žiauriu jaunos moters sumušimu

Didžiųjų metų švenčių akivaizdoje – didžiulio ažiotažo socialiniuose tinkluose sulaukęs smurto proveržis, dėl kurio kaltinamas perspektyvus dziudo kovotojas Ignas Mečajus. Socialinėje erdvėje Kalėdų pirmąją dieną žaibiškai pasklido Gabrielės Kaitės pasidalinta žinutė, kurioje vyrą ji kaltina sunkiu sumušimu.
Moteris apkaltino dziudo kovotoją smurto protrūkiu
Moteris apkaltino dziudo kovotoją smurto protrūkiu / „Facebook“ nuotr.

Anot jaunos moters, incidentas įvyko lapkričio 11-ąją. G.Kaitės pasidalintoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip vyras gatvėje smogia merginai kumščiu į galvą.

Moteris taip pat prisegė nuotraukas, kaip šiurpiai ji atrodė po šio išpuolio.

„Negaliu nepasidalinti šia skaudžia patirtimi. Šis žmogus – Ignas Mečajus, paliko prisiminimą visam gyvenimui. Žmogus, jeigu galima taip pavadinti, neatsižvelgdamas į pasekmes, sužalojo mane. Ilgai buvau be sąmonės. Siuvimo žaizdos. Skaudėjo, ilgai gijo, sugijo. Bet džiaugiuosi, jog po šio smūgio vaikštau šia žeme ir esu fiziškai ir protiškai sveika. Dėkinga gyvenimui. O jūs, atsargiai su šiuo persona. Ačiū angeliukui, kuris padėjo man pagalvę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ per Kalėdas rašė G.Kaitė.

Apie įvykio aplinkybes daugiau nieko nepranešama.

Praėjusių metų spalį Europos dziudo taurės etape Malagoje svorio kategorijos virš 100 kg varžybose I.Mečajus iškovojo trečią vietą, o kiek anksčiau Lietuvos pirmenybėse iškovojo auksą.

Šį sportininko poelgį iš karto pasmerkė Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

Jis prisipažino apie šį incidentą iki kraupių vaizdų paviešinimo nieko nežinojęs.

„Šiandien, gruodžio 25 dieną socialinėje medijoje pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį Igno Mečajaus neadekvatų išpuolį.

Teisėsauga neinformavo federacijos apie tokį incidentą, jei būtume gavę informaciją anksčiau, tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šia situaciją ir savo kompetencijos ribose skyrę nuobaudą sportininkui.

Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis bebūtų nukreiptas.

Lietuvos dziudo federacija atsiriboja nuo Igno Mečajaus smurto veiksmų.

Artimiausiu metu bus atliktas federacijos vidinis tyrimas ir analizė dėl šio Igno Mečajaus elgesio, paaiškėjus visoms aplinkybėms bus imtasi griežčiausių priemonių, numatytų Lietuvos dziudo federacijos kompetencijos ribose“, – rašoma LDF išplatintame pranešime, kurį pasirašė V.Sinkevičius.

Buvusi sportininko trenerė Ramunė Aleknavičienė „Lietuvos ryto“ televizijai šį incidentą pavadino buitiniu konfliktu.

„Niekas tokių dalykų per šventes nekomentuoja. Yra faktai, atliekami tyrimai. Įvykis buvęs labai seniai, bet parodytas per Kalėdas, kad tam žmogui pakenkti. Man atrodo, būtų gėda tokią buitinę situaciją nagrinėti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai teigė trenerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius