Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugrįžusi pasaulio bokso čempionė G.Stonkutė: „Šią pergalę skiriu visai Lietuvai“

Istorinį aukso medalį Stambule vykstančiame pasaulio moterų bokso čempionate iškovojusi Gabrielė Stonkutė šeštadienį nutūpė Vilniaus oro uoste. Didelio žiniasklaidos dėmesio sulaukusi sportininkė prakalbo ir apie didelį jaudulį, o trumpais, bet labai nuoširdžiais atsakymais savo pergalę galiausiai skyrė visai Lietuvai.
Gabrielė Stonkutė
Gabrielė Stonkutė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Priminsime, kad svorio kategorijos iki 81 kg finale G.Stonkutė susitiko su lenke Oliwia Toborek. Pirmame raunde trys teisėjai iš penkių pergalę 10:9 skyrė Lenkijos atstovei. Antrame raunde G.Stonkutė perėmė iniciatyvą ir visi penki teisėjai buvo lietuvės pusėje. Trečiame raunde G.Stonkutė dominavo ringe ir iki finalinio gongo likus daugiau negu minutei, pasiuntė varžovę į nokdauną. G.Stonkutė nugalėjo finale vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0 (30:27, 30:27, 29:28, 29:28, 29:28).

Nuo triumfo planetos pirmenybėse praėjo dvi dienos, tačiau žurnalistų kalbinta 21-erių sportininkė pakartojo tuos pačius žodžius, kuriuos pasakė ir iš karto po triumfo – visa tai ir toliau atrodo tarsi sapnas.

„Dar su mintimi, kad esu pasaulio čempionė, nesusitaikiau. Jaučiuosi tarsi sapne, vis save žnaibau, nesitikėjau šito ir man pačiai tai yra didžiulė staigmena, džiaugiuosi“, – kalbėjo ji.

IBA nuotr./Gabrielė Stonkutė
IBA nuotr./Gabrielė Stonkutė

Panevėžietei tai buvo debiutas pasaulio suaugusiųjų čempionate, tačiau į ugnį tarp labiau patyrusių priešininkių įmesta jaunuolė neprapuolė ir nušluostė visoms nosis. Sportininkė atskleidė ir pagrindinius aspektus, kurie padėjo laimėti.

„Turėjau labai didelį pasitikėjimą savimi. Stovykloje sparingai sekėsi puikiai – tiek su kazachais, tiek su indais, tiek su tais pačiais turkais. Po pirmos kovos pajutau, kad galiu, ir ėjau iki galo.

Finalo kovos metu apie tai, kad turėjau pranašumą, tikrai negalvojau, bet po kovos jau žinojau, kad turiu pergalę ir stovėsiu ant aukščiausios pakylos. Šiuo metu yra minimalūs raumenų skausmai, bet šiaip viskas praėjo labai gerai. Geriau nei tikėjausi.“

Boksininkę Vilniaus oro uoste pasitiko ne tik patys svarbiausi žmonės jos gyvenime – pirmieji treneriai ir artimieji, bet ir būrys žiniasklaidos atstovų. Prie tokio dėmesio, pasak nemažą jaudulį patyrusios G.Stonkutės, jai dar reikės priprasti.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielė Stonkutė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielė Stonkutė

„Iš tikrųjų labai bijojau čia važiuoti, nervinausi nuo pat ryto, nes man yra labai sunku kalbėti, jaučiu šiokią tokią įtampą. Bet iš tikro labai džiaugiuosi, kad visi atvažiavo, labai tai vertinu“, – sakė čempionė.

Lietuvos bokso talentės kelias link aukso medalio Stambule tikrai nebuvo rožėmis klotas. Priminsime, kad pusfinalyje Vido Bružo treniruojama G.Stonkutė įveikė Europos čempionę ir daugkartinę pasaulio čempionatų prizininkę, ringo šeimininkę turkę Elif Guneri. Pasak lietuvaitės, ši dvikova jai ir kėlė daugiausiai nerimo.

„Bijojau, kad gali būti kažkas panašaus kaip Europos čempionate. Kova buvo apylygė, tikrai galiu sakyti, kad tai buvo sunkiausia kova mano karjeroje. Labai jaudinausi prieš teisėjams pakeliant mano ranką, bet džiaugiuosi, kad visi nusprendė teisingai ir nebuvo kažkokios didelės korupcijos.“

IBA nuotr./Gabrielė Stonkutė ir Elif Guneri
IBA nuotr./Gabrielė Stonkutė ir Elif Guneri

Boksininkės šio sezono tvarkaraštis išlieka labai įtemptas – dar laukia Senojo žemyno bokso pirmenybės, o po tokio netikėto triumfo ant G.Stonkutės pečių guls ir kur kas didesnės viltys bei spaudimas iš aplinkinių. Visgi, pasak čempionės, dabar didžiausia koncentracija bus sutelkta aplink 2024 metus ir Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Jaučiu didesnį spaudimą nei įprastai. Jaučiu, kad galiu. Po šių varžybų pasitikėjimas į viršų šoktelėjo dar aukščiau. Kaip ir visada – stengsiuosi pasirodyti kaip įmanoma geriau. Taip, Paryžius išlieka pagrindinis mūsų tikslas. Viskas, kiek dirbame, kiek stengiamės, yra dėl šio tikslo.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielė Stonkutė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielė Stonkutė

Paklausta, kam skiria savo triumfą planetos bokso pirmenybėse, G.Stonkutė jį skyrė savo tėvynei:

„Ši pergalė yra visai Lietuvai. Visai bokso bendruomenei. Manau, tai yra svarbiausia.“

Pasaulio suaugusiųjų čempionate debiutavusi 21 metų G.Stonkutė iškovojo ne tik aukso medalį, bet ir 100 tūkst. JAV dolerių piniginę premiją.

„Neįsivaizduoju, kol kas nežinau, – paklausta, ką darys su tiek pinigų, juokėsi lietuvė. – Tikiuosi protingai kažkur investuoti. Kol kas neturiu jokių planų juos išleisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius