-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp aštuonių stipriausių patekęs E.Gužauskas: apie lemtingą smūgį ir I.Mikštaitės pasiekimą

Eventas Gužauskas neatrodė blogiau ketvirtfinalio kovoje prieš būsimą finalininką Maciejų Mazurą, tačiau lenkas galingu smūgiu į pilvą išsiuntė lietuvį iš pasaulio karatė čempionato be svorio kategorijų. Galutinė E.Gužausko vieta – šeštoji, o atsiėmęs apdovanojimą kovotojas tikino, kad toks pasiekimas jam yra geras.
Eventas Gužauskas
Eventas Gužauskas / nuotr. Algimanto Barzdžiaus
Temos: 1 Karatė

24-rių lietuvis užtikrintai žygiavo per čempionatą, o laiko rado ne tik pasiruošimui savo kovoms.

„Dirbk, Lukai! Minutė! Paskutinis laikas!“, – visa gerkle šaukė 36-rių Lukui Kubiliui bendražygis E.Gužauskas per antrąjį pratęsimą ketvirtajame etape, tačiau tai nepadėjo. L.Kubilius per antrąjį pratęsimą nusileido rusui Jevgenijui Otopkovui.

Dėl šio pralaimėjimo E.Gužauskas išgyveno taip, lyg būtų kritęs pats.

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Lukas Kubilius
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Lukas Kubilius

Tai buvo viena iš keturių lietuviškų kovų, kurias matė E.Gužauskas per pasaulio čempionatą. Jam teko stebėti ir fantastišką Ingos Mikštaitės žygio iki vicečempionės titulo atomazgą.

Visai neseniai prieš tai buvo užsibaigęs ir jo paties kelias po M.Mazuro smūgio į pilvą, nulėmusio ketvirtfinalio baigtį.

Šeštosios vietos prizą atsiėmęs E.Gužauskas, nuslūgus emocijoms, 15min Tokijuje kalbėjo: „Dabar jau viskas normaliai. Iš pradžių buvo labai gaila, kad pralaimėjau. Faktas, kad laimėjimu varžybas užbaigti yra smagiausia, bet vėliau supranti, kad rezultatas yra geras – „Top 8“ pasaulyje.

nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Eventas Gužauskas
nuotr. Algimanto Barzdžiaus/Eventas Gužauskas

Nesakysiu, kad šešta vieta, nes tai jau ne nuo manęs priklausė. Prieš ketverius metus pralaimėjau antroje kovoje. Bet kokiu atveju, progresas yra ir iš tos pusės mintys neblogos.“

– Kas nutiko tą momentą, kai buvo pralaimėta lenkui? 15min paklausė E.Gužausko.

– Tokie smūgiai į presą yra daugiau pagavimas. Jis pataikė į kepenis, kai aš smūgiavau koja. Tuo metu įkvėpiau oro ir tiesiog užspazmavo raumenį ir nebeišėjo įkvėpti.

Kažkiek ir mano žioplumo klaida, nes žinojau, kad jis gerai smūgiuoja į pilvą, kažkiek ir sėkmė ar atsitiktinumas. Iš kitos pusės, lenkas, kaip pamatėme, yra antras stipriausias kovotojas pasaulyje. Šį kartą pasibaigė taip, tikiuosi, kad kitą kartą baigtis bus kitokia.

Tuo metu įkvėpiau oro ir tiesiog užspazmavo raumenį ir nebeišėjo įkvėpti

– Kaip suprantu, bendras turnyro vertinimas yra gan pozityvus?

– Čia buvo minimalus tikslas. Labai, labai būčiau patenkintas ketvertu. Aišku, tyliai mąstoma ir apie medalius, bet, būdamas „Top 4“, tikrai būčiau buvęs labai laimingas.

– Teko matyti, kaip išgyvenote per L.Kubiliaus kovą...

– Dėl Kubiliaus daugiausiai jaudinausi. Norėjau, kad jo rezultatas būtų kuo aukštesnis. Nežinau, paskutinis ar ne jo pasaulio čempionatas, nes po ketverių metų jau bus sunku sustartuoti (L.Kubiliui tada bus 40, - aut. pas.), bet labai norėjau, kad jis patektų bent į ketvertą. Mačiau, kad jam nesiseka, todėl pasidaviau emocijoms, pradėjau šaukti, bandžiau padėti kiek įmanoma.

Gaila, kad taip išėjo. Aš net savo rezultatą geriau vertinčiau, jei ir jis būtų toliau patekęs.

Pasidaviau emocijoms, pradėjau šaukti, bandžiau padėti kiek įmanoma. Gaila, kad taip išėjo

– Kaip pačiam atrodė I.Mikštaitės kelias iki antrosios vietos?

– Labai jos kelio komentuoti negaliu, nes iš viso mačiau tik dvi jos kovas – pusfinalį ir finalą. Bet kokiu atveju, vien matant pavardes, ką ji nugalėjo, matant galutinį rezultatą, tai yra super pasiekimas. Nesakyčiau, kad nustebino, nes ji pačios aukščiausios klasės kovotoja, bet jai reikia džiaugtis, o neliūdėt, nors turnyras ir baigėsi pralaimėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius