Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradicinio karatė vedlys Giedrius Dranevičius: „Ant tatamio turime negalvoti apie varžovą“

Trečiadienį Jeruzalėje prasidėjo XXX Europos tradicinio karatė čempionatas. Jame dalyvauja penki Lietuvos sportininkai: Dominykas Žibutis, Arnoldas Šarkis, Norbertas Motiejūnas, Vadimas Akimovas ir jaunimo kategorijoje startuosianti Dovilė Aladaitytė.
Giedrius Dranevičius
Giedrius Dranevičius / LTKA nuotr.
Temos: 1 Karatė

Vėlų antradienio vakarą įvykusi Europos tradicinio karatė čempionato burtų traukimo ceremonija išaiškino lietuvių varžovus šiandienos atrankinėse varžybose. 

Lietuvos tradicinio karatė asociacijos prezidentas ir rinktinės treneris Giedrius Dranevičius burtų rezultatų nesureikšmino.

– Ar užteko laiko pasirengti Europos čempionatui?

– Pagrindinis pasirengimas čempionatui būna namuose ir vyksta tikrai ne mėnesį ir ne du. Sportuojama 10–15 metų, ir kiekviena salėje praleista valanda atneša rezultatų. Karatė sportas paremtas įgūdžiais. O susiformuoti įgūdžiams reikalingas ilgas laiko tarpas. Atvykus į svetimą šalį reikia minimalaus pojūčio – aklimatizacijos. Izraelyje laikas toks pat kaip Lietuvoje, čia šviečia saulė ir yra šilta. Manau, laiko pakanka, kad čia jaustumėmės gerai ir pademonstruotume tai, ką nuveikėme namuose.

– Sakėte, kad sportininkams svarbu gerai praleisti laiką Europos tradicinio karatė čempionate. Kodėl?

– Esminis dalykas, kad turime džiaugtis procesu. Jei galvosime, kas bus, jeigu bus, kas bus, jeigu čia laimėsiu, o kitame rate susitiksiu su kažkuo, kuris laimės ten... Dažniausiai suklumpame kai mintys būna toli. Turime galvoti apie šią akimirką. Eidami ant tatamio turime negalvoti apie varžovą ir atiduoti visą save.

– Sužinojote lietuvių varžovus atrankos varžybose. Kaip juos vertinate?

– Visą laiką sportininkams sakau, kad burtai yra burtai. Kokie jie bebūtų, į juos reikia žiūrėti maksimaliai pozityviai. Bet koks kitas požiūris – neefektyvus. Jis nieko nepakeis. 

Peržiūrėjau, su kuo kovos mūsų sportininkai. Yra labai stiprių varžovų, yra ir dėkingesnių variantų. Čempionato lygis labai aukštas, nes kiekvienas į Jeruzalę atvykęs sportininkas yra vertas dalyvauti Europos čempionate. Žinoma, yra šalys favorites, tačiau ir mes esame parodę favoritams, ką gali lietuviai. Nenurašome nė vienos šalies, visus vertiname labai rimtai. Palinkėjome sportininkams sėkmės ir lauksime puikių startų.

VIDEO: G.Dranevičius: „Eidami ant tatamio turime negalvoti apie varžovą ir atiduoti visą save "

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius