Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 03 /13:09

Tragiška netektis: po varžybų Las Vegase mirė Lietuvos olimpine viltimi laikytas A.Klemas

Lietuvos sportą sukrėtė tragedija – penktadienį mirė vienas perspektyviausių šalies tekvondo kovotojų 19-metis Aurimas Klemas. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Lietuvos tekvondo federacija (LTF).
Aurimas Klemas
Aurimas Klemas / LTF nuotr.

„Su didžiausiu skausmu ir liūdesiu pranešame, kad vakar netekome mūsų geriausio sportininko Aurimo Klemo. Aurimui sustojo širdis“, – pranešė LTF.

Tragedija įvyko Las Vegase, JAV, kur Aurimas dalyvavo „US Open“ varžybose.

Pernai jis tapo šių varžybų nugalėtoju, šiemet kovą dėl medalio pralaimėjo.

Pasak LTF generalinio sekretoriaus Žymanto Bražiūno, komanda sportininko pasigedo po pusryčių. Aurimas rastas sukniubęs viešbučio kambaryje.

Ž.Bražiūnas kol kas neturi paaiškinimo, kodėl tragedija įvyko.

„Aurimas prieš pat išvykdamas atliko medicininę patikrą. Rezultatai buvo teigiami, viskas buvo gerai, jis galėjo dalyvauti varžybose. Paskutiniu metu jam buvo atlikti keturi dopingo testai – visi buvo neigiami. Šioje vietoje irgi viskas buvo gerai“, – 15min kalbėjo Ž.Bražiūnas.

Komanda pasigedo po pusryčių

Ž.Bražiūnas teigia dar vakar, penktadienį, bendravęs su Aurimu. „Susirašėme, nes Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) jam skyrė stipendiją ir klausė duomenų – socialinio draudimo numerio ir panašiai. Susirašėme ir apie varžybas, kuriose jis iškovojo dvi pergales“, – kalbėjo Ž.Bražiūnas.

„Medalio neiškovojo, bet dabar tas medalis nebuvo labai svarbus, nes Aurimas pagal pasaulinį reitingą buvo labai arti, kad būtų patekęs į „Grand Prix“ turnyrus. Tai varžybos, kuriose iškovojami patys didžiausi taškai ir kuriose dalyvauja olimpiečiai, patys pajėgiausi sportininkai. O taškai reikalingi kovojant dėl patekimo į olimpines žaidynes. Aurimas buvo labai šalia, jam trūko kelių taškų, o kiekviena laimėta kova B klasės turnyre, koks ir buvo Las Vegase, jau prideda taškų. Todėl nusivylimo dėl neiškovoto medalio nebuvo.“

„Nuotaikos buvo kuo geriausios. Pasakiau, kad viskas labai gerai – taškai iškovoti. Ir dar paprašiau, kad informuotų, kaip seksis kovoti mūsų merginai. Po to stebėjau jį feisbuke, Aurimas rašė, kad viskas gerai, sportininkai iš viso pasaulio su juo kalbėjo, bendravo. Nuotaika buvo puiki.“

„Komanda jo pasigedo po pusryčių, kai Aurimas nuėjo į dušą. Taip ir rado...“ – atsiduso LTF vadovas.

Facebook.com nuotr./Aurimas Klemas
Facebook.com nuotr./Aurimas Klemas

Tokijo olimpinių žaidynių viltis

Gruodį Bulgarijoje A.Klemas iškovojo Europos čempionato bronzą ir tapo pirmuoju medalininku Lietuvos tekvondo istorijoje.

Šiaulietis buvo įtrauktas į Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą ir ruošėsi 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių atrankai.

TV laidai „Lietuvos mokyklų žaidynės“ A.Klemas neseniai teigė, kad pagrindinis jo tikslas ir svajonė – būtent patekti į olimpiadą.

„Vien ten patekti ir atidarymo ceremonijoje eiti kartu su olimpine rinktine jau būtų pergalė. Tai – dabartinis mano siekis“, – kalbėjo sportininkas.

Pasauliniame reitinge, kuriame kvalifikuojami 1500 tekvondo kovotojų, A.Klemas užima 17 poziciją.

Facebook.com nuotr./Aurimas Klemas ir Andrius Klemas
Facebook.com nuotr./Aurimas Klemas ir Andrius Klemas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius