Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Gudžius grįžta – diską švystelėjo taip, kad tapo lyderiu pasaulyje

„Grįšiu toks, kaip geriausiais laikais“, – praėjusių metų pabaigoje skambiai pareiškė Andrius Gudžius. Savo žodžių jis laikosi.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Kipro Štreimikio nuotr.

Antradienį SM „Startas“ taurės varžybose Kaune 31-erių disko metikas įrankį nusviedė net 69,39 metro ir tapo lyderiu pasaulyje.

A.Gudžius aplenkė amžiną savo varžovą švedą Danielį Stahlį, šiemet kol kas toliausiai metusį 69,11 m, ir kylančią disko metimo žvaigždę, pasaulio jaunimo čempioną Mykolą Alekną (68,73 m).

„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis
„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis

A.Gudžius varžybose Kaune driokstelėjo jau pirmuoju bandymu – 69,39 m. Vaclovo Kidyko auklėtinis vėliau užfiksavo dar vieną sėkmingą metimą, ketvirtąjį – 66,77 m.

Verta pažymėti, kad 69,39 m yra ne tik geriausias rezultatas kol kas šiemet pasaulyje, bet ir antras geriausias per visą A.Gudžiaus karjerą.

Buvęs pasaulio ir Europos čempionas bei „Deimantinės lygos“ nugalėtojas toliau diską yra nušveitęs tik 2018-aisiais Stokholme – 69,59 metro.

Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius ir treneris Vaclovas Kidykas
Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius ir treneris Vaclovas Kidykas

Pastaraisiais metais iš Padauguvos kaimo netoli Vilkijos kilusį galiūną persekiojo įvairiausios bėdos. 2016-aisiais, prieš Rio de Žaneiro olimpiadą jam lūžo pėda, o pernai, prieš Tokijo olimpiadą, erkės įkandimas baigėsi Laimo liga ir ilgu antibiotikų kursu.

Pažadėjęs šiemet grįžti su trenksmu A.Gudžius laikosi savo žodžio. Jau pirmose sezono varžybose, dar balandį, jis užtikrintai įvykdė pasaulio čempionato normatyvą (67,28 m), o prieš savaitę Palangoje šį rezultatą dar šiek tiek pagerino (67,45 m).

Õhtuleht/Scanpix nuotr./Mykolas Alekna
Õhtuleht/Scanpix nuotr./Mykolas Alekna

Šiemet disko metimo rungtis pasaulio ir Europos čempionatuose lietuviams teikia itin daug vilčių. Į švedo D.Stahlio titulus taikysis ne tik A.Gudžius, bet ir jaunasis M.Alekna, legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius