Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airinė Palšytė apie tikslus pasaulio čempionate: „Sunkumai manęs nepalauš“

Airinė Palšytė prieš startą pasaulio čempionate Dohoje yra nusiteikusi ryžtingai, nors šį sezoną traumos jos neapleido. Šuolininkė į aukštį prieš pasirodymą atrankoje prabilo apie sunkų sezoną ir savo formą. „Kovosiu ne tik su varžovėmis, bet ir su savimi“, – atskleidė Europos uždarų patalpų čempionė.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / nuotr. Alfredo Pliadžio

„Šis čempionatas bus išskirtinis ne tik savo lokacija, varžybų laiku ir karščiu, bet ir tuo, kad po itin sunkaus laikotarpio pirmą kartą į varžybas vyksiu kovoti ne tik su konkurentėmis, bet ir su savimi. Netikėta ir gana sunki trauma ne tik sujaukė pasirengimą čempionatui, bet ir visą varžybinį sezoną, tačiau noriu sau įrodyti, kad bet kokie sunkumai manęs nepalauš.

Aukštų tikslų sau nekeliu, bet visuomet į varžybas vykstu su tikslu kovoti dėl kuo aukštesnės vietos. Kol kas pirmasis žingsnis, kurį norėčiau žengti – patekti į finalą. O kaip viskas susiklostys Dohoje – pamatysime. Tai tikriausiai įdomu ne tik lengvosios atletikos fanams, bet ir man pačiai, nes šiuo momentu labai sunku prognozuoti esamą formą ir labai tikiuos, kad galiu nustebinti save bei kitus. To sau ir linkiu“, – prieš atrankos varžybas lengvoji.lt sakė A.Palšytė.

Elvio Žaldario nuotr./Airinė Palšytė
Elvio Žaldario nuotr./Airinė Palšytė

Pasaulio čempionato finalo normatyvas yra 1,94 m. Jeigu šios kartelės atrankoje neįveiks dvylika šuolininkių, likusios pateks pagal geriausią rezultatą.

A.Palšytė šį vasaros sezoną yra įveikusi tik 1,90 m kartelę, bet lietuvė dėl traumos startavo vos kelis kartus, todėl tikrasis jos pajėgumas nėra aiškus.

15min žiniomis, šuolininkė tik likus savaitei iki pasaulio čempionato nusprendė jame startuoti.

Iš viso atrankoje startuoja 30 šuolininkių iš viso pasaulio.

Šią vasarą 2 m kartelę yra įveikusios rusė Marija Lasickienė, amerikietė Vashti Cunningham, ukrainietės Julija Levčenka ir Jaroslava Mahuchikh ir baltarusė Karyna Demidik.

A.Palšytės asmeninis rekordas yra 2,01 m, tačiau jis pasiektas uždarose patalpose. Vasaros sezonu metu vilnietė yra peršokusi 1,98 m aukštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius