Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Gudžius stengėsi likti pozityvus: „Tai – mano gyvenimo pasiekimas“

Pirmą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvavęs disko metikas Andrius Gudžius finale liko paskutinėje, dvyliktoje, vietoje, tačiau nosies stengėsi nenukabinti. Du kartus prieš Rio žaidynes koją susilaužęs lengvaatletis teigė, kad tai vis tiek išlieka jo gyvenimo pasiekimas.
Andriaus Gudžiaus sėkmingas olimpinis debiutas
Andrius Gudžius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Dėl traumų A.Gudžiui dalyvavimas olimpinėse žaidynėse buvo pakibęs ant plauko. Visą jėga ant abiejų kojų metimus prieš Rio jis treniravosi tik apie tris savaites, tik apie 2-3 savaites su treneriu galėjo glūdinti techniką. Ji pavedė ir finale.

„Įsitempiau, nepavyko technikos išpildyti. Metimai arba per aukštai, arba per žemai. Paskutinis – persuktas. Manau, kad būtų jo užtekę finalui, skriejo virš 62 su puse metrų.

Sportas yra sportas – visko pasitaiko. Žinoma, norėjau, tikėjausi, bet nebebuvo to tokio žvėries. Žvėris vakar pastipo po paskutinio metimo“, – po finalo sakė A.Gudžius.

Paklaustas apie finale tvyrojusią įtampą ir nervus, A.Gudžius pripažino, kad perdegė, tačiau čia pat rado ir pozityvių minčių.

„Mano visas sezonas, kiekviena diena buvo vieni nervai. Galvojome, ar išvis pavyks į olimpines papult, ar pavyks sudalyvauti. Tai, ką man pavyko čia padaryti – yra mano gyvenimo pasiekimas. Tai, ką padariau vakar. Šiandien buvo „bonus“ diena, kuria nepavyko pasinaudoti.

Visą sezoną nervinausi. Vakar diena kainavo daug emocijų, ne tik per varžybas, bet ir po jų, tad perdegiau“, – neslėpė disko metikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius