-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar turime pamainą dabartiniams olimpiečiams?

Kitais metais bus geriau. Turbūt tokiomis nuotaikomis iš pasaulio iki 20 metų lengvosios atletikos čempionato namo grįžo mūsų rinktinė, kuri šiemet – ypatingai jauna. Daugelis sportininkų yra 18-os metų, o ieties metikui Modestui Masteikai dar tik 17-ika.
Diana Zagainova
Diana Zagainova
Temos: 1 Diana Zagainova

Gaila, kad į varžybas dėl traumos negalėjo vykti dešimtkovininkas Matas Adamonis, kuris tik paskutinę akimirką įvykdė normatyvą į šį čempionatą ir tuo itin džiaugėsi. Trišuolininkė Diana Zagainova irgi turėjo problemų su sveikata bei likus tik dienai iki kelionės į Lenkiją buvo išleista iš ligoninės.

„Rezultatas netenkino, bet užimta 15 vieta džiaugiausi, kadangi varžiausi su vyresniais, praėjusiais metais likau taip pat 15-as, tik tarp savo bendraamžių. Tai rodo tik viena – su treneriu einame tinkama linkme!”, – sakė Paulius Gelažius, geriausiu savo bandymu rutulį nustūmęs 18,02 m.

Norėdamas patekti į finalą Paulius turėjo nustumti rutulį 43 cm toliau. Primename, kad prieš mažiau nei tris mėnesius Palangoje pasiektas asmeninis P.Gelažiaus rekordas yra 19,00 m.

Maloniai stebino bėgikė Erika Krūminaitė, kuri svarbiausiame šių metų starte sugebėjo parodyti geriausią laiką, su rezultatu 54,89 sek. savo bėgime ji buvo penkta ir pateko į pasaulio iki 20 metų čempionato pusfinalį. Ten Erika bėgo dar greičiau – 54,87 sek. – ir bendroje įskaitoje užėmė 20 vietą.

„Savo pasirodymą vertinu gana gerai, pavyko pasiekti geriausią rezultatą šiemet, tačiau norėjosi ir asmeninio rekordo. Yra kaip yra, reikia daugiau dirbti ir ruoštis kitiems startams, – įspūdžiais dalinosi žavi klaipėdietė. – Liko vienas startas po savaitės, po jo galėsiu truputi pailsėti.”

Ne visiems pavyko pademonstruoti rezultatus, kurie juos tenkintų. Tomas Vasiliauskas kūjo metimo varžybose užėmė 14 vietą (rezultatas 68,98 m), nors prieš du mėnesius Alytuje įrankį jam pavyko numesti gerokai toliau. Tą kartą kūjis skriejo 74,40 m. Rokas Ickys bėgdamas 110 m su barjerais kabino trečiąją kliūtį ir distancijos nebaigė. Modestas Masteika vos išvengė to, kad būtų neįskaityti visi trys jo metimai, tačiau paskutiniu bandymu jis vis tik nusviedė ietį 67,36 m, užimdamas 29 vietą.

„Džiaugiuosi gavusi patirties tokio lygio varžybose. Ši patirtis labai padeda, sustiprina. Kuo daugiau patirties, tuo yra geriau, žvelgiant į ateitį, kai reikės dalyvauti panašaus lygio varžybose, – optimistiškai kalbėjo Greta Plečkaitytė, kuri bėgdama 100 metrų su barjerais savo bėgime buvo penkta (rezultatas 14,38 sek.). Bendroje įskaitoje Greta užėmė 38 vietą.

Iškart po varžybų sunkiai tramdė emocijas trišuolininkė Diana Zagainova, kuriai, panašu, liga neleido pademonstruoti tolimų šuolių. Pasiektas rezultatas – 12,41 m – yra bene prasčiausias iš paskutinių dešimties varžybų, kuriose dalyvavo Diana.

„Pasaulio čempionate, aš oficialiai baigiau savo vasaros sezoną. Ne taip sėkmingai kaip aš norėjau.. Deja, taip susiklostė įvykiai, kad aš negalėjau pademonstruoti čempionato verto rezultato, nors iki paskutinės minutės bandžiau ir tikėjau, kad galiu tai padaryt. Man šis čempionatas buvo ne tik didelė patirtis ir pamoka, bet ir geras spyris!

Esu dėkinga kiekvienam iš jūsų – už pagalbą, nuoširdų palaikymą ir rūpestį. Draugams, kurie mokėjo pakelti nuotaiką, kai buvo sunku. Šeimai – už supratingumą ir begalinę kantrybę. Savo komandai (Aleksandrui Nemunaičiui, Spartakui Zastarskiui, Irinai Krakoviak-Tolstikai), kuri mane ruošė ir globojo visą tą laiką. Bet svarbiausia noriu padėkot žmogui, kuris buvo šalia manęs ir man laimint ir man pralaimint, kuris nei sekundei manimi neabejojo ir mane palaikė. Dėkoju savo treneriui! Jūs visi – mano variklis! Apibendrinant žiemos ir vasaros sezonus galiu pasakyti vieną – tai buvo patys sudėtingiausi ir tuo pačiu ryškiausi sezonai mano jaunos sportininkės karjeroje! Pažadu, kad kitame sezone Mes džiuginsime jūs tolimais šuoliais vis dažniau. Dabar gi laikas pailsėti ir kaupti jėgas naujam sezonui!“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė D.Zagainova.

Tam tikra sensacija buvo Benedikto Mickaus pasirodymas 800 m bėgime. Atrankos bėgime Benediktas parodė charakterį, puikiai finišavo ir distanciją įveikęs per 1 min. 49,05 sek. pateko į pusfinalį. B.Mickus bėgo trečiajame 800 m bėgimo pusfinalyje, kur finišavo šeštas (1 min. 49,44 sek.) ir pasaulio jaunimo čempionate užėmė 19 vietą. Tarp Europos sportininkų jo rezultatas buvo ketvirtas. Įdomus faktas, kad į 800 m rungties finalą nepateko nė vienas europietis.

„Savo pasirodymą pasaulio čempionate vertinu labai gerai, nes dvi dienas iš eilės sugebėjau pasiekti sezono geriausius rezultatus. Gal šiek tiek liūdna, kad nepavyko pagerinti asmeninio rezultato pusfinalyje, bet džiaugiuosi ir žinau, kad kitais metais bėgsiu dar geriau“, – optimizmo nestokojo B.Mickus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius