Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asmeninį rekordą pagerinusi Eglė Balčiūnaitė pateko į planetos pirmenybių finalą

Penktadienį Katare prasidėjo pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvauja ir penki Lietuvos sportininkai.
Eglė Balčiūnaitė
Eglė Balčiūnaitė. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Laimė nusišypsojo vidutinių nuotolių bėgikei Eglei Balčiūnaitei. Ji 800 m įveikė per 2 minutes 2,37 sekundės ir, pagerinusi asmeninį rekordą, antrajame kvalifikaciniame bėgime buvo tik penkta, tačiau, diskvalifikavus lenkę Angelicą Cichocką, pakilo į ketvirtą vietą ir sekmadienį bėgs finale.

Greičiau už lietuvę atrankos varžybose bėgo tik britė Jennifer Meadows (2:00.39), rusė Marija Savinova (2:00.95) ir amerikietė Alysia Johnson (2:01.55).

Nepasisekė jauniausiai visų laikų Lietuvos komandų pasaulio uždarų patalpų čempionatuose narei septyniolikmetei Airinei Palšytei, kuri šuolių į aukštį sektoriuje įveikė 185 cm ir liko šešiolikta tarp 20 dalyvių.

A.Palšytė tik trečiuoju bandymu peršoko kartelę iškeltą į 181 cm aukštį, pirmuoju bandymu peršoko 185 cm, tačiau 189 cm aukštis lietuvei nepakluso.

Atrankos varžybų barjero nepavyko įveikti Vitalijui Kozlovui. Jis 800 m nubėgo per 1 minutę 50,92 sekundes ir penktajame kvalifikaciniame bėgime buvo ketvirtas, o bendroje įskaitoje tarp 27-ių atletų užėmė 17-ą vietą.

Greičiausiai atrankos varžybose bėgo Ismailas Ahmedas Ismailas (1:46.69) iš Sudano, britas Andrew Osagie'is (1:47.40) ir kitas Sudano atstovas Abubakeras Kaki (1:47.48). Penktadienį kvalifikacinėse varžybose dar startuos sprinterė Lina Grinčikaitė.

„Eglė viską padarė gerai, asmeninį rekordą pagerindama net 1,5 sekundės. Programą minumum ji įvykdė, iškeltas tikslas pasiektas. O kaip bus finale, žiūrėsime, neatmetu ir galimybės asmeninį rekordą pagerinti dar. Tačiau plačiau kažką komentuoti galėsime po finalinio bėgimo“, – portalui sportas.info sakė E.Balčiūnaitės treneris Aleksandras Kitanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius