Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atranką laimėjusi M.Lasickienė skundėsi sąlygomis Glazge: „To dar nesu mačiusi“

Marija Lasickienė yra kiekvienų šuolių į aukštį varžybų favoritė. Rusė šį sezoną įveikė 2,04 m aukščio kartelę ir į Europos uždarų patalpų čempionatą Glazge atvyko tik aukso medalio. Todėl, kai šuolininkė atrankoje neperšoko 1,93 m aukščio pirmuoju bandymu, „Emirates“ arena trumpam nuščiuvo.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo vienintelė neutraliu statusu besivaržančios rusės klaida atrankoje. Antruoju bandymu 1,93 m kartelę įveikusi M.Lasickienė pirmu numeriu pateko į finalą.

Šį aukštį taip pat įveikė Airinė Palšytė, Julija Levčenka ir Erika Kinsey.

Finale pagrindinė kova ir turėtų vykti tarp rusės, ukrainietės J.Levčenkos ir A.Palšytės. Jos bus vienintelės finalo dalyvės, kurios per savo karjerą yra įveikusios 2 metrų aukščio kartelę.

M.Lasickienei prieš sekmadienio finalą rūpesčių kelia ne varžovės, bet sąlygos „Emirates“ arenoje.

Po atrankos sportininkė neslėpė savo pasipiktino savo šalies naujienų agentūrai TASS: „Aš jau esu dalyvavusi varžybose šioje arenoje, bet to dar nesu mačiusi. Dviejų sektorių trajektorijos įsibėgėjimui susikerta. Reikia žiūrėti sau į pėdas, kad nepargriūtum. Reikia bėgti palei sektorių, kad nepargriautum ko nors kito. Visa tai švaisto jėgas, emocijas ir trikdo. Tai rimtas trūkumas. Tikiuosi, kad finale bus geresnės sąlygos.“

„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

Tuo pačiu skundėsi ir Rusijos šuolininkas į aukštį Ilja Ivaniukas, kuris į finalą nepateko. Sportininkas teigė, kad Glazgo arena yra per maža tokio dydžio renginiui ir sektoriai yra įrengti nepatogiai.

Prieš šį čempionatą M.Lasickienė dar kartą patikino, kad jos tikslas yra pagerinti pasaulio rekordą, kuris nuo 1987 metų priklauso Stefkai Kostadinovai (2,09 m). Tiesa, dabar jos visos mintys sutelktos į Glazgą.

Prieš dvejus metus ji nesivaržė Belgrade, todėl sieks atimti titulą iš A.Palšytės.

Beje, po Europos čempionato rusė yra suplanavusi mėnesio pertrauką, kurio metu visai nesitreniruos ir atsipalaiduos. Rugsėjį jos lauks pasaulio čempionatas Katare, kur ir bus atakuojamas pasaulio rekordas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius