Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Boltas mėgsta nesveiką maistą (video)

41 žingsniai per 9,58 sekundės – naujasis 100 metrų bėgimo pasaulio rekordas ir tiesiausias kelias į nemirtingumą. Berlyne Usaino Bolto žvaigždė dar ryškiau suspindo, o kartu padidėjo domėjimasis 22 metų jamaikiečio gyvenimu.
U.Boltas mėgsta skaniai pavalgyti
U.Boltas mėgsta skaniai pavalgyti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sprintas Berlynas

Vokiečių žurnalistai nepatingėjo pasekti sprinterio: po savo triumfo bėgant 100 metrų nežemiška būtybė nuėjo patenkinti savo žemiškų poreikių tiesiai į greitojo maisto restoraną „McDonald's“... Ir sučiaumojo vištienos mėsainį, bandelę...

„Mano tautietis Asafa Powellas sakė, kad čia nėra „McDonald's“ restorano, bet aš radau“, – juokėsi U.Boltas. A.Powellas savo ruoštu niekaip negali baigti girti pasaulio rekordininko: „Yra Einšteinas, Niutonas, Bethovenas ir yra Boltas.“

Yra Einšteinas, Niutonas, Bethovenas ir yra Boltas, – sakė A.Powellas.

U.Boltas kuklinasi: „Tik antrą sezoną bėgu pačioje viršūnėje. Tam, kad tapčiau legenda, to nepakanka. Reikia daug dirbti.“ Jo kūnas vadinamas stebuklingu – 196 cm ūgio, 86 kg svorio. Jamaikiečio žingsnio ilgis – 2,43 m (palyginimui planetos vicečempiono Tysono Gay – 2,27 m), o jo energijos, kurią išskiria, kad pasiektų planetos rekordą, pakaktų šaldytuvui veikti visą valandą, rašo bild.de. Didžiausias sprinterio pasiektas greitis – 44,72 km/val.

Tačiau daug kas abejoja, ar įmanoma nevartojant dopingo pasiekti tokius rezultatus. Ne veltui per visą žiniasklaidą neseniai nuvilnijo gandas, esą 100 metrų finale yra įtariamųjų. Kol kas šios informacijos niekas nepatvirtino, bet ir nepaneigė. Sprinterių mėginiai tiriami. „Žmonės gali sakyti, ką nori, žinau, kad esu švarus“, – bild.de tikino U.Boltas.

Tapęs tokia didele žvaigžde U.Boltas pamiršo tokius žemiškus dalykus kaip bendravimas su žiniasklaida. Antradienį nesunkiai į 200 metrų bėgimo pusfinalį (20,41 sek.) patekęs U.Boltas Olimpinio stadiono sportininkų bei žiniasklaidos zonoje nesiteikė sustoti ir atsakyti į žurnalistų klausimus – jamaikietis nosies tiesumu nėrė pro šalį.

VIDEO: 15min - Boltas nebendrauja su žurnalistais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius