Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolto planuose – 10 milijonų per metus

Jamaikos bėgikas Usainas Boltas planuoja tapti pirmuoju pasaulio lengvaatlečiu, uždirbančiu 10 milijonų dolerių per metus.
Usainas Boltas
Usainas Boltas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bėgimas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Usain Bolt
Usainas Boltas

Net ryškiausios sporto karalienės žvaigždės uždirba gerokai mažiau už futbolininkus ar golfo žaidėjus. Štai pastarosios sporto šakos žvaigždė T.Woodsas per metus savo sąskaitą papildo 100 milijonų. O Carlas Lewisas, Michaelas Johnsonas, Marion Jones ar Morisas Greenas savo geriausiais metais turėjo tenkintis vos 5–7 milijonų dolerių pajamomis.

U.Boltas teigia, jog stengsis pakelti lengvosios atletikos populiarumą pasaulyje naujais rekordais. Jis neprieštarautų, kad lengvaatlečių uždarbiai susilygintų su D.Beckhamo ar T.Woodso, ir sako, jog tam turi laiko – šiuo metu greičiausiam pasaulio žmogui tėra 22 metai. „Man prieš akis dar kelios olimpinės žaidynės. Turiu siekti naujų rekordų, išvengti traumų, žvaigždžių ligos bei likti švarus prieš WADA (Pasaulio antidopingo agentūrą).“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Usain Bolt
Usainas Boltas

Šiuo metu U.Boltas yra pasirašęs 1,5 milijono dolerių kontraktą su sportinės aprangos gamintoja „Puma“. Šiuo metu baigiamos derybos su „Gatorade“ bei „Digicel“ (Karibų baseino mobiliojo ryšio operatoriai) – jau 2009 metais šios kompanijos žada skirti U.Boltui apie 3 milijonus dolerių. Dalyvavimą komerciniuose turnyruose, pavyzdžiui, Aukso lygoje, bėgiko vadybininkai įvertino 200 000 dolerių. Jie neprieštarautų, jog sprinterio atvaizdas puoštų suvenyrus, maisto produktų pakuotes ir panašią produkciją.

U.Boltui jau pasamdyta apsauga, kuri pasiruošusi bet kurią akimirką įsikišti į sportininko bendravimą su įkyriais gerbėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius