-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl bilieto į pasaulio čempionatą kovojančią disko metikę įkvepia M.Aleknos ramybė

Svarbius reitingo taškus Lietuvos lengvosios atletikos čempionate Šiauliuose iškovojo dėl kelialapio į kitą mėnesį JAV vyksiantį pasaulio čempionatą kovojanti disko metikė Ieva Zarankaitė. Sportininkė įrankį numetė 59,42 m.
2022 m. Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas
2022 m. Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Uteniškė iki šalies pirmenybių reitinge rikiavosi 33-ia, o į planetos pirmenybes vyks 32 disko metikės.

Šiauliuose pasiektas rezultatas sportininkei leis gerokai pasigerinti reitingo taškų vidurkį, o galutinė jos pozicija paaiškės pasibaigus taip pat savaitgalį vykstantiems kitų šalių nacionaliniams čempionatams.

„Situaciją seku, esu labai arti pakliuvimo ribos. Praėjusiais metais labai nudegiau, nes pakliuvo dvi ar trys dalyvės, kurios tiesiog numetė normatyvą. Nieko daug nesitikiu, tiesiog šiandien atvykau pasilinksminti. Gavosi puikus oras, nuotaikos geros, tiesiog susikaupiau ties technika ir rezultatu labai džiaugiuosi. Tai man duoda daugiau pasitikėjimo, kad galiu pakliūti į pasaulio čempionatą“, – komentavo I.Zarankaitė.

Lengvaatletė teigė, kad jai įtaką padarė ir sėkmingas anksčiau mėčiusio Mykolo Aleknos pasirodymas.

„Mane užmotyvavo Mykolo ramybė, jis atrodė pasitikintis savimi, darė tą, ką buvo pasiruošęs. Ta tokia ramybė mane irgi nuteikė, kad nereikia per daug stresuoti, reikia tiesiog mėgautis, o kūnas žino, kaip reikia mesti. Stengiausi mėgautis ir ramiai mesti“, – šyptelėjo I.Zarankaitė.

Geriausią Lietuvos sezono rezultatą (16.83) I.Zarankaitė užfiksavo ir rutulio stūmimo rungtyje, kur čempione tapo penktą kartą iš eilės ir šeštą per visą karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius