-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausių lengvaatlečių rinkimuose balsavimas baigėsi

Kas svarbiau – Europos čempionato medalis ar krūva Lietuvos rekordų? Geriausios metų lengvaatletės rinkimai šiemet kėlė ypač didelę intrigą. Net penkios lietuvaitės gali didžiuotis patekimu į stipriausiųjų europiečių šešetuką, dvi iš jų pagerino krūvą šalies rekordų, o ieties metikė Liveta Jasiūnaitė nuskynė Senojo žemyno bronzą.
Geriausių lengvaatlečių rinkimai
Geriausių lengvaatlečių rinkimai / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tuo tarpu pajėgiausio lengvaatlečio vyro sosto Andrius Gudžius, panašu, nesiruošia užleisti ilgai. Geriausias 2014. 2015, 2016 ir 2017 metų lengvaatletis bei geriausias 2017 metų šalies sportininkas pripažinimo titulus skina vieną po kito – jis vienintelis individualios olimpinės rungties atstovas Lietuvoje, šiemet tapęs Europos čempionu.

Kurie lengvaatlečiai šiemet bus išrinkti geriausiais galėjote spręsti ir jūs, už mėgstamą sportininką atidavę balsą portale 15min. Balsavimas truko dvi savaites ir baigėsi lapkričio 7 dieną.

Laureatai bus apdovanoti per lengvosios atletikos šventę lapkričio 25 dieną.

„Vyrų tarpe intrigos nėra daug – turime akivaizdų lyderį. O tarp moterų intriga yra labai didelė, nes gana sudėtinga vertinti, kuri yra geriausia šiais metais. Visos kandidatės demonstravo puikius rezultatus, iškovojo aukštas vietas Europos čempionate ir kitose varžybose“, – sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

Geriausia Lietuvos lengvaatlete rungėsi tapti L.Jasiūnaitė, ėjikės Brigita Virbalytė bei Živilė Vaiciukevičiūtė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir bėgikė Agnė Šerkšnienė.

„Be abejo, medalis yra medalis, bet ir kitos sportininkės visos sezoną startavo puikiai, daug kartų gerino Lietuvos rekordus. Visų vietos aukštos, pasiektas nacionalinis rekordas Europos čempionate – tai prideda didžiulį svorį. Sezono metu rekordų buvo ne vienas, tad išskirti vienos lyderės nenorėčiau“, – teigė N.Medvedeva.

Dėl pajėgiausio šalies lengvaatlečio vyro titulo kovėsi A.Gudžius, bėgikas Simas Bertašius, ieties metikas Edis Matusevičius, ėjikas Arturas Mastianica bei ultramaratonininkas Aleksandras Sorokinas. Pastarasis lengvaatletis šiemet iškovojo bronzą Europos 24 valandų bėgimo čempionate.

„Ultra bėgikai kasmet darosi vis aktyvesni, jų meistriškumas auga. Geriausius deleguojame į Europos ir pasaulio čempionatus. Aleksandras Sorokinas kartą jau buvo tarp geriausių lengvaatlečių rinkimų kandidatų. Juos vertiname taip pat kaip ir kitus mūsų lengvaatlečius, kaip savo šeimos narius. Reikia daug treniruotis, dirbti, kad galėtum iškovoti medalį – tą vertinu labai“, – sportininko pasiekimu džiaugėsi N.Medvedeva.

Drauge buvo renkamas ir geriausias jaunas sportininkas – kylanti žvaigždė. Tarp penkių labiausiai pasižymėjusių jaunųjų lengvaatlečių atsidūrė legendinio disko metiko Virgilijaus Aleknos sūnus Martynas Alekna, bėgikės Gabija Galvydytė ir Akvilė Andriukaitytė, šuolininkė į aukštį Urtė Baikštytė bei rutulio stūmikas Dominykas Čepys.

Praėjusiais metais geriausiais Lietuvos lengvaatlečiais buvo išrinkti A.Palšytė (antras titulas) ir A.Gudžius (ketvirtas titulas). 2018-ųjų laureatai paaiškės susumavus portalo 15min skaitytojų, sporto žurnalistų bei LLAF Tarybos narių balsus.

Šių metų balsavimas truko iki lapkričio 7 dienos, o prizininkai bus paskelbti ir apdovanoti lapkričio 25-ąją.

Geriausi Lietuvos lengvaatlečiai:

2009 m. – Lina Grinčikaitė (100 m) ir Virgilijus Alekna (disko metimas)

2012 m. – Austra Skujytė (septynkovė) ir Virgilijus Alekna (disko metimas)

2013 m. – Zinaida Sendriūtė (disko metimas) ir Virgilijus Alekna (disko metimas). Kylanti žvaigždė – Benediktas Mickus (800 m)

2014 m. – Zinaida Sendriūtė (disko metimas) ir Andrius Gudžius (disko metimas). Kylanti žvaigždė – Jogailė Petrokaitė (šuoliai į tolį)

2015 m. – Brigita Virbalytė-Dimšienė (20 km sportinis ėjimas) ir Andrius Gudžius (disko metimas). Kylanti žvaigždė – Edis Matusevičius (ieties metimas)

2016 m. – Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį) ir Andrius Gudžius (disko metimas). Kylanti žvaigždė – Urtė Baikštytė (šuoliai į aukštį)

2017 m. – Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį) ir Andrius Gudžius (disko metimas). Kylanti žvaigždė – Urtė Bačianskaitė (septynkovė)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius