Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pusfinalį nepatekusi E.Balčiūnaitė kaltino varžovę: „Ukrainietė sukėlė chaosą“

Bėgikės Eglės Balčiūnaitės pasirodymas Europos uždarų patalpų čempionate truko kiek daugiau nei dvi minutes. Lietuvė neprasibrovė į pusfinalį ir po finišo neslėpė apmaudo – bėgimo baigtis turėjo būti ne tokia.
Eglė Balčiūnaitė ir Tatjana Petliuk
Eglė Balčiūnaitė ir Tatjana Petliuk / Alfredo Pliadžio nuotr.

30-ies šiaulietės akyse sužibo ašaros po nesėkmės Glazge. Uždarų patalpų čempionate po 8 metų pertraukos startavusi 800 metrų bėgikė tikėjosi suspurdėti Škotijoje.

Lietuvė prieš startą žinojo, kokio rezultato reikia vietai kitame etape. Eglė finišavo per 2:05,06 min. ir nepateko tarp 12-os greičiausių atrankos bėgikių. Pagal laiką lietuvė užėmė 13 vietą, tačiau net dvi lėčiau bėgusios atletės pateko į pusfinalį iš silpnesnio bėgimo.

E.Balčiūnaitė pirmuosius du ratus bėgo paskutinėje vietoje, trečiajame aplenkė ukrainietę Tetjaną Petliuk, bet ketvirtajame lietuvei nepavyko spurtuoti ir ji finišavo ketvirta.

Alfredo Pliadžio nuotr./Eglė Balčiūnaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Eglė Balčiūnaitė

Po finišo Lietuvos bėgikė pyko ant kolegės iš Ukrainos: „Panašu, kad ji pervertino savo jėgas ir pati liko paskutinė. Maniau, kad ji bus mažiausiai pavojinga... Bet ji buvo tokia nenuspėjama – tai greitėja, tai lėtėja. Išėjo toks chaotiškas bėgimas. Labai neparankus. Man patinka tolygus bėgimas. Ji tiesiog sukėlė šitame bėgime chaosą. Ir viskas. Nebuvau pasiruošus tokiam chaotiškam bėgimui. 800 metrų rungtis visada būna nenuspėjama.“

Išliejusi nuoskaudą galiausiai E.Balčiūnaitė nusišypsojo.

„Viskas gerai. Niekas dar nebaigta. Tikėjausi čia patekti į pusfinalį, bet sezonas tik prasideda. Lauksiu vasaros“, – optimistiškai kalbėjo pirmoji Lietuvos atstovė Glazgo „Emirates“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius