-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IAAF toliau baudžia rusus – Europos čempionate lengvaatlečiai himno negirdės

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija IAAF dar kartą pratęsė diskvalifikaciją Rusijos lengvaatlečiams.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nors Tarptautinis olimpinis komitetas IOC ir Tarptautinė Antidopingo agentūra WADA sugrąžino Rusiją į sporto šeimą, tačiau IAAF laikosi tvirtos pozicijos ir jau devintą kartą balsavo pratęsti sankcijas Rusijos lengvaatlečiams.

Šie pirmą kartą IAAF buvo suspenduoti 2015 metų lapkritį ir nuo to laiko tarptautinėse varžybose Rusijos atstovų oficialiai nėra. Šios šalies sportininkai turi įrodyti antidopingo taisyklių laikymąsi ir varžytis neutraliu statusu.

IAAF nusprendė nenutraukti sankcijų Rusijai, nes ši tik pažadėjo, bet vis dar nepateikė Maskvos laboratorijos mėginių ir ataskaitų. Būtent dėl jų klastočių kilo Rusijos dopingo skandalas, kurio metu paaiškėjo sisteminis sukčiavimas.

Pratęstos sankcijos reiškia, kad Rusijos lengvaatlečiai negalės savo šaliai atstovauti ir artėjančiame uždarų patalpų Europos čempionate Glazge, kuris vyks vasario mėnesį.

Kita Rusijos viltis – atgauti teisę mosuoti sava vėliava ir nugalėtojams išgirsti šalies himną – iki kitų metų rugsėjį vyksiančio pasaulio čempionato Katare.

Šiuo metu lengvojoje atletikoje dominuoja rusė Marija Lasickienė, kuri tapo pasaulio ir Europos čempione, bet varžosi neutraliu statusu ir triumfo akimirką negauna Rusijos vėliavos bei negirdi savo šalies himno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius