-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Šerkšnienė įvertino savo olimpinį debiutą ir K.Cimanouskajos istoriją

Antradienį Tokijo olimpiniame stadione kovas pradėjo dar trys Lietuvos lengvaatlečiai. Bėgimo rungtyse dalyvavę Agnė Šerkšnienė ir Gediminas Truskauskas savo pasirodymus baigė jau po pirmųjų startų.

A.Šerkšnienė dalyvavo 400 m bėgimo atrankoje.

43 reitingą pasaulyje turinti sportininkė penktajame atrankos bėgime distanciją įveikė per 52.78 sek., finišavo šešta tarp septynių dalyvių ir į pusfinalį nepateko.

A.Šerkšnienės geriausias asmeninis rezultatas – 50.99 sek., šį sezoną ji distanciją bėgo per 52.12 sek.

Penktajame bėgime geriausiai pasirodė jamaikietė Stephenie Ann McPherson (50.89).

Bendroje įskaitoje A.Šerkšnienė užėmė 28-ą vietą, o nuo paskutinės, patekusios į pusfinalį – austrės Susanne Walli – mūsiškė atsiliko 0.59 sek.

Iš kiekvieno atrankos bėgimo į pusfinalį pateko po tris geriausią laiką parodžiusias atletes, prie kurių prisijungė ir 6 geriausią laiką parodę sportininkės.

„Buvo labai karšta ir drėgna. Prieš apšilimą lijo, tada nustojo ir pradėjo kaitinti saulė. Plaučiams tai tikrai nebuvo pats lengviausias bėgimas, bet to buvo galima tikėtis. Rezultatas tikrai neįspūdingas, norėjau užfiksuoti geriausią sezono rezultatą. Nepavyko. Asmeninio rekordo tikėtis pagal šio sezono formą buvo sunku. Visgi pastarąjį mėnesį neturėjome jokių varžybų, tik treniruotes, forma kiek gerėjo. Bendrai esu patenkinta. Kažkokio ypatingo tikslo neturėjau, nes tai mano pirmoji olimpiada. Nežinau, gal ir paskutinė. Džiaugiuosi, kad atvažiavau, sudalyvavau, man čia viskas patiko“, – po starto kalbėjo 33-ejų sportininkė.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Agnė Šerkšnienė
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Agnė Šerkšnienė

A.Šerkšnienė pažymėjo, kad atmosfera pandeminėmis sąlygomis vykstančioje olimpiadoje – ypatinga.

„Kai vyksta pasaulio ar Europos čempionatai, visi būna susikoncentravę į savo pasirodymus ir rezultatus. Čia viskas yra kiek kitaip. Turiu daug draugų, save laikau pasaulio piliete. Visi sveikinasi, džiaugiasi, kad yra čia. Atmosfera maloni. Labai sužavėjo vyrų šuolių į aukštį finalas, kai Italijos ir Bahreino sportininkai nusprendė pasidalinti aukso medalį, o nesistengė žūtbūt išsiaiškinti, kuris yra geresnis. Olimpinė dvasia tikrai jaučiasi“, – pasakojo sportininkė.

Paklausta, ar sportuos iki Paryžiaus olimpinių žaidynių A.Šerkšnienė atsakymo dar neturėjo.

„Dabar atrodo, kad taip, iki jų vos trys metai, atrodo, kad nedaug liko. Visgi baigsis šis sezonas, ateis atostogos ir tada jau spręsiu kas ir kaip. Aišku, galima nuspręsti ir anksčiau, bet kai prasideda ruduo, pats sunkiausias darbas... Svarbiausia atlaikyti iki Kalėdų, jei pavyks, manau kad karjerą tęsiu“, – šypsojosi bėgikė.

A.Šerkšnienė gana atvirai įvertino ir Baltarusijos sportininkės Kryscinos Cimanouskajos istoriją. Ją kaimyninės šalies delegacija mėgino priversti išvykti iš Japonijos, bet Lenkija suteikė humanitarinę vizą.

„Labai nemaloni situacija. Kaimyninės šalies prezidentas labai provokuoja pasaulį savo veiksmais. Po truputį jis gadina savo reputaciją visose srityse. Baisu kuo čia viskas gali baigtis“, – vertino sportininkė.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Agnė Šerkšnienė
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Agnė Šerkšnienė

Gediminas Truskauskas startavo 200 m atrankoje. Ketvirtajame bėgime dalyvavęs 23-ejų vilnietis finišavo penktas (21.02 sek.) tarp septynių dalyvių.

Bendroje įskaitoje lietuvis liko 39 tarp 48 sprinterių.

G.Truskauskas šiais metais pasiekė geriausią asmeninį rezultatą, kai distanciją įveikė per 20.48 sek.

„Esu patenkintas, kad pavyko išvis patekti į tokio rango varžybas. Tai man yra didelis malonumas ir didelė garbė. Pačiu bėgimu nesu patenkintas, norėjosi pakartoti geriausią sezono rezultatą ir tikiu, kad jis būtų garantavęs patekimą į pusfinalį. Dėl to labai apmaudu, bet patirtis yra neįkainuojamas dalykas“, – po finišo svarstė bėgikas.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Gediminas Truskauskas
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Gediminas Truskauskas

Priminsime, jog olimpinį traukinį G.Truskauskas pagal reitingo taškus įšoko tik paskutinę akimirką ir Lietuva atstovą šioje prestižinėje lengvosios atletikos rungtyje turi po 93 metų pertraukos, kai Antverpene vykusiose 1928-ųjų olimpinėse žaidynėse startavo Haris Šveminas.

Į pusfinalį žengs po tris stipriausius kiekvieno atrankos bėgimo dalyvius bei trys geriausius laikus užfiksavę sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius