Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

J.Isinbajeva tikina „atsižegnojanti“ nuo Rusijos: atsisakė karinio laipsnio ir laiko save „taikos žmogumi“

Ne kartą viešų ceremonijų metu su Rusijos prezidentu flirtavusi ir ne vieną valstybinį apdovanojimą iš jo atsiėmusi garsi šios šalies lengvaatletė Jelena Isinbajeva tikina nusisukanti nuo Ukrainoje karą sukėlusios savo šalies.
Vladimiras Putinas ir Jelenas Isinbajeva
Vladimiras Putinas ir Jelena Isinbajeva / „Scanpix“ nuotr.

Dukart olimpinė čempionė šiomis dienomis padarė netikėtą pareiškimą ispanų kalba, kuriame pabrėžė, jog niekada netarnavo Rusijos ginkluotose pajėgose, o turimą majorės laipsnį pavadinimo „nominaliu“.

Žiniasklaidoje netrūksta pranešimų, jog J.Isinbajeva pastaruoju metu paliko Rusiją ir persikėlė į Ispaniją. Šios informacijos pati sportininkė irgi neneigia ir save vadina „taikos žmogumi“.

Tokie šuolininkės su kartimi pareiškimai Rusijoje sutikti ypač prieštaringai ir vadinami „niekšybe bei išdavyste“.

Triskart pasaulio šuolių su kartimi čempionė sureagavo į Ispanijos žiniasklaidos informaciją, kad ji neva visam laikui persikėlė iš Rusijos į Tenerifę, tačiau ir toliau yra susijusi su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Jelena Isinbajeva
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Jelena Isinbajeva

Tenerifės leidinio „El Digital Sur“ straipsnyje pateiktos nuotraukos iš miesto gatvių, kuriomis vaikšto J.Isinbajeva. Teigiama, kad sportininkė nuolat gyvena Kanarų salose.

Visgi didžiausią ispanų nepasitenkinimą kelia tai, kad J.Isinbajeva tebeturi Rusijos ginkluotųjų pajėgų majoro laipsnį, yra V.Putino patikėtinė ir remia Rusijos karą Ukrainoje

Straipsnyje skelbiamos sportininkės nuotraukos su karine uniforma, jos pašnekesiai su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu.

Reaguodama į šią kritiką, olimpinė čempionė instagrame padarė pareiškimą ispanų kalba, kuriame bandė nuraminti vietos visuomenę ir pabrėžė, kad neturi nieko bendra su Rusija ir jos kariuomene.

„Titulai, apie kuriuos šiandien kalbama, yra vardiniai, nes nesu ir niekada nebuvau Rusijos kariuomenėje. Kaip ir niekada nebuvau Rusijos Dūmos deputatė ar kokios nors partijos narė. Mano pašaukimas yra sportas“, – ispaniškai rašė I.Isinbajeva.

Ji taip pat pabrėžė, kad nuo 2016 m. yra Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sportininkų komisijos narė ir jau rugsėjį ketina tęsti darbą joje.

Priminsime, kad birželio mėnesį IOC pradėjo tyrimą prieš J.Isinbajevą dėl jos ryšių su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis. Tačiau jokių įrodymų apie jos karinę veiklą nerasta ir sportininkei leista toliau eiti šias pareigas.

„Buvo padaryta laikina darbo pertrauka, IOC reikėjo laiko viską sutvarkyti. Galiu su džiaugsmu pranešti, kad 2023 m. rugsėjį atnaujinsiu savo tarptautinę veiklą IOC, nes man netaikomi jokie straipsniai bei sankcijos“, – tikino J.Isinbajeva.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva

Galiausiai olimpinė čempionė pakomentavo informaciją, kad ji neva visam laikui persikėlė į Ispaniją. Sportininkė šio fakto nepaneigė ir tik netiesiogiai pažymėjo, kad yra „pasaulio žmogus“, o išplatintos nuotraukos gali būti „10 metų senumo“.

Ji taip pat paragino netikėti „netikra“ informacija, tačiau nepatikslino, apie ką konkrečiai kalbama.

„Gyvenu ten, kur dirbu, valgau tai, ką mėgstu, bendrauju su tais, kuriuos vertinu ir gerbiu. Visada tikėjau ir tikėsiu geriausiomis kiekvieno žmogaus pusėmis, net ir tų žmonių, kurie šiandien pasirengę mesti į mane akmenį vien dėl to, kad kažkas kažkur kažką pasakė, parašė ar išplatino 10 metų senumo nuotrauką, neturinčią jokio ryšio su tikra realybe“, – rašė J.Isinbajeva.

Šį pareiškimą J.Isinbajeva taip pat paskelbė savo „VKontakte“ puslapyje rusų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius