Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos himną Londone išgirdęs Andrius Gudžius: „Drebėjome kaip epušės lapeliai“

Šeštadienį pasaulio čempionato disko metimo varžybas laimėjęs Andrius Gudžius aukso medalio turėjo palaukti. Lengvaatletis sekmadienio vakarą drebėdamas Londono Olimpiniame stadione klausėsi Lietuvos himno ir užsikabino aukso medalį.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Alfredo Pliadžio nuotr.

66 tūkst. žmonių talpinantis Olimpinis stadionas tradiciškai buvo sausakimšas ir sukėlė ovacijų bangą 26-erių pasaulio čempionui iš Lietuvos. Pasaulio čempionate po 12 metų pertraukos nuskambėjo Lietuvos himnas. Kaip ir reaguodamas į gyvenimo pergalę, A.Gudžius išoriškai atrodė ramus, bet prisipažino, kad jaudulio viduje netrūko.

„Lietuvos himno negiedojau ne dėl to, kad nemokėčiau. Tiesiog lūpos labai drebėjo. Galvojau, kad geriau ramiai pastovėsiu. Ir pats drebėjau ir su kolegomis, kai atsistojome bendrai nuotraukai, tai jaučiau, kad 2 metrų po pusantro šimto sveriantys vyrai dreba kaip epušės lapeliai iš tos laimės“, – emocijomis po apdovanojimų ceremonijos dalijosi A.Gudžius.

Lietuvis gavo ne vieną, bet net du medalius. Pirmą kartą buvo teikiamas simbolinis medalis ir treneriui. Jis atiteks 13 metų A.Gudžių treniruojančiam Vaclovui Kidykui, kuris pats yra dalyvavęs ketveriose olimpinėse žaidynėse.

Paklaustas, kur namuose atsiras vietos aukso medaliui, A.Gudžius plačiai šypsojosi: „Kur saulė danguje randasi. Į pačią aukščiausią vietą, matomiausią. Tik reiks pasaugoti namuose, nes vaikai maži. Bet aukščiausiai tai tikrai bus.“

Pasaulio čempionas aukso medalį į Kauną parveš pirmadienį 23:45 val.

26-erių A.Gudžius Londone pasiekė asmeninį rekordą – 69,21 m – ir pasipuošė auksu. Tai didžiausias lietuvio karjeros laimėjimas.

Auksą ir sidabrą skyrė vos du centimetrai. Sidabrą iškovojo favoritu laikytas švedas Danielis Stahlis (69,19). Tokios įtemptos ir artimos kovos pasaulio čempionato disko metimo finale istorijoje dar nėra buvę. Bronzą iškovojo amerikietis Masonas Finley (68,03).

VIDEO: Disko metikas Andrius Gudžius nustebino pasaulį savo pasiekimu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius