Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rekordus gerinanti A.Šerkšnienė: „Negalėjau sėdėti ir žiūrėti į vaikelį“

Agnė Šerkšnienė yra viena iš Lietuvos rinktinės lyderių Europos lengvosios atletikos čempionate Berlyne. 30-metė bėgikė šį sezoną pagerino net septynis Lietuvos rekordus ir 400 metrų rungtyje Europoje pateko į lyderių trejetuką. Tačiau ne visada buvo viskas taip paprasta. Prieš trejus metus dukters susilaukusi sportininkė neslepia – buvo abejonių, ar sugrįžti į profesionalų sportą.
Agnė Šerkšnienė su šeima
Agnė Šerkšnienė su šeima / nuotr. Alfredo Pliadžio

A.Šerkšnienė Europos čempionate pateko tiesiai į pusfinalį ir ketvirtadienį kovos dėl vietos finale. Lietuvės rezultatas – 50,99 sek. – yra trečias geriausias Europoje.

Lietuvos bėgikė per daug nesibaimina Berlyno karščio, bet jis gali padaryti įtakos rezultatams: „Bet geriau karšta negu šalta. Suomiams ir švedams, manau, dar sunkiau.“

7 rekordai

Šiais metais A.Šerkšnienė Lietuvos rekordus gerino jau septynis kartus: 400 m bėgimo uždarose patalpose ir 200 m bėgimo – po tris kartus, 400 m bėgimo – vieną kartą.

Po Lietuvos čempionato Palangoje bėgikė tikino, kad šis sezonas vainikavo labai daug sunkaus darbo metus.

„Atėjo laikas, kai tas darbas susidėjo ir sėkmė prisidėjo. 200 metrų rekordo niekaip nepadarysi, jeigu teks bėgti prieš vėją. Pasisekė, kad visose varžybose praktiškai bėgau pavėjuj. Jeigu gerai bėgi 400 metrų, reiškia, kad forma yra gera ir tada gali gerai bėgti ir 200 metrų distanciją“, – rekordų gausą aiškino lengvaatletė.

A.Šerkšnienė po tokių rezultatų sulaukė daugiau dėmesio ir iš varžovių, kurios Europos čempionate bus pavojingos.

„Mano rezultatas ne tik trečias Europoje, bet ir apskritai gana aukšto lygio. Tačiau 400 metrų rungtyje europietės yra visos gana apylygės. Sakyčiau pirmas 15-ukas yra panašaus pajėgumo. Europos čempionate dvylika geriausių tiesiai patenka į pusfinalį. Bet tos 12-a yra visos labai pajėgios ir rezultatai yra artimi mano. Konkurencija bus didžiulė, bet džiaugiuosi, kad galiu konkuruoti“, – apie būsimą kovą kalbėjo Šveicarijoje gyvenanti lietuvė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Agnė Šerkšnienė
Alfredo Pliadžio nuotr./Agnė Šerkšnienė

Išsvajotas finalas

Nors pagal šio sezono rezultatus A.Šerkšnienė yra reali pretendentė į medalius, pati lietuvė kol kas svajoja tik apie finalą.

„Mano tikslas būtų pagaliau pasiekti finalą Europos čempionate. Man jau taip susiklosto, kad tarkime Europos čempionate Ciuriche ir pasaulio uždarų patalpų čempionate Birmingame aš turėjau geresnį rezultatą, bet nepatekau dėl vietos pusfinalyje. O finale visi turi vienodus šansus. Jeigu ten pakliūsiu, tai kovosime iš naujo“, – apie nelaimingai susiklosčiusius startus kalbėjo A.Šerkšnienė.

Jeigu bėgikė pasiektų išsvajotą finalą, greičiausiai tektų atsisakyti bėgti estafetėje 4 po 100 metrų: „Pirma bus pusfinalis, tada estafetė ir finalas. Nespėčiau pasirengti. Jeigu nepateksiu į finalą, tada bėgsiu estafetėje. Nebloga paguoda.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos komanda – Eva Misiūnaitė, Eglė Balčiūnaitė, Modesta Morauskaitė ir Agnė Šerkšnienė – distanciją įveikė per 3 min. 33,03 sek
Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos komanda – Eva Misiūnaitė, Eglė Balčiūnaitė, Modesta Morauskaitė ir Agnė Šerkšnienė – distanciją įveikė per 3 min. 33,03 sek

Motinystės iššūkis

2015 metais bėgikė pagimdė dukrelę Audrą, mažylė entuziastingai sveikino mamą tapus Lietuvos čempione Palangoje.

Dabar A.Šerkšnienė švyti ir puikiai derina mamos ir sportininkės vaidmenis, bet pradžia buvo daug sunkesnė ir pareikalavusi rimtų apmąstymų.

„Man tas perėjimas užtruko gana ilgai ir sunkiai. Mano dukrytei rudenį bus treji metai. Tai tiek ir užtruko iki tų labai gerų rezultatų atėjimo. Reikėjo išlaukti. Mūsų rungtyje reikia greičio ir ištvermės. Ne taip greitai įmanoma pasiekti tą lygį. Kadangi gyvenome Šveicarijoje, tai pagalbos iš senelių ar kažko kito nebuvo daug, viską dariau viena. Vyras padėjo. Bet dabar bandau negalvoti apie tuos sunkius momentus“, – sunkų laikotarpį į šalis vijo sportininkė.

Tiesa, tada buvo minčių atsiduoti tik motinystei ir atsisveikinti su sportininkės karjera. A.Šerkšnienė tikina, kad motyvacijos suteikė ir tarp sportininkų sklandantis įsitikinimas, kad po gimdymo moterys į sportą sugrįžta dar stipresnės. Nėštumo metu atlečių kūnas pailsi ir lyg iš naujo pasikrauna energijos.

Alfredo Pliadžio nuotr./Agnė Šerkšnienė
Alfredo Pliadžio nuotr./Agnė Šerkšnienė

„Iškart po gimdymo galvojau, kad aš nebenoriu grįžti. Galvojau, kad dabar tai jau būsiu mama – visada žiūrėsiu į tą vaikelį. Bet po kiek laiko pagalvoji, kad negali visą laiką sėdėti ir žiūrėti vaikelį, kad ir kaip miela ir malonu. Nusprendžiau, kad reikia pabandyti grįžti. Nebuvo minties, kad galiu eiti į kažkokį kitą darbą. Buvo labai įdomu pabandyti. Kalbama, kad kartais po gimdymo grįžusios būna dar stipresnės. Man tai pasiteisino, nors reikėjo kantrybės“, – pasakojo bėgikė.

Europos čempionate startuosianti sprinterė šiandien džiaugiasi, kad nusprendė sugrįžti ir net pasiekė karjeros rezultatus: „Galvodama apie karjeros pabaigą, susimąsčiau, kad gal dar ne viską pasiekiau, ką galėjau. Atrodo, kad taip ir buvo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius