-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marija Lasickienė paleido kritikos liepsną dėl Rusijos nesumokėtų 5 mln. dolerių

Triskart pasaulio šuolių į aukštį čempionė Marija Lasickienė išliejo nusivylimą savo Rusijos lengvosios atletikos federacijos vadovu.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausia planetos šuolininke laikoma M.Lasickienė sukritikavo Rusijos lengvosios atletikos federacijos vadovą Jevgenijų Jurčenką.

Jo vadovaujama organizacija iki liepos 1 dienos turėjo sumokėti pasaulinei lengvosios atletikos federacijai 5 mln. dolerių kaip bausmę dėl daugybės antidopingo taisyklių pažeidimų.

Nesumokėjus baudos iš Rusijos lengvaatlečių turėtų būti atimta teisė varžytis tarptautinėse varžybose ir su neutralia vėliava.

„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė
„Scanpix“ nuotr./Marija Lasickienė

„Kad ir kaip klostytųsi įvykiai toliau, jau aišku, kad pats Jevgenijus Jurčenka neįvykdė įsipareigojimų prieš sportininkus, nors žadėjo per rinkimus.

O ir bendrai per šiuos mėnesius pasirodė kaip silpnas vadovas, – sakė M.Lasickienė. – Kovo mėnesį jis džiaugėsi, kad buvo sugrąžintos neutralių atletų statusas, o likus 2-3 savaitėms iki paskutinės dienos staiga suprato, kad „World Athletic“ sprendimai neteisėti. Tokiais veiksmais jis tik išdavė sąžiningus lengvaatlečius.“

Dėl sisteminių dopingo problemų Rusijos lengvosios atletikos rinktinė jau anksčiau buvo praradusi teisę varžytis svarbiausiose varžybose. Dabar tokia grėsmė kyla ir po neutralia vėliava likusiems rusų atletams, tarp kurių garsiausia yra ir už lietuvių kilmės ruso Vlado Lasicko ištekėjusi M.Lasickienė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė ir Vladas Lasickas
Alfredo Pliadžio nuotr./Marija Lasickienė ir Vladas Lasickas

Rusijos sporto valdininkai sureagavo į jos žodžius savo pareiškimu.

Rusijos sporto ministerija išsiuntė laiškus Tarptautinei lengvosios atletikos federacijai ir Tarptautiniam olimpiniam komitetui.

Anot Rusijos sporto ministro Olego Matycino, bauda nebuvo sumokėta dėl sudėtingos ekonominės padėties per pandemiją.

Jis teigė, kad Rusijos lengvosios atletikos federacija paprašė nukelti baudos mokėjimą, o laiškais prašo nebausti Rusijos lengvaatlečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius