-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos himno Londone negalinti klausytis D.Klišina: „Mes žinome, iš kur esame“

19-a Rusijos sportininkų pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone negali niekaip parodyti ženklų apie savo gimtinę. Iš dopingo skandalų neišbrendanti Rusija negali turėti savo atstovų tarptautinėje arenoje, tačiau Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) kai kuriems rusams leido varžytis neutralaus atleto statusu. Viena iš jų – šuolininkė į tolį Darija Klišina.
Darija Klišina
Darija Klišina / „Scanpix“ nuotr.

„Mes turime laikytis taisyklių, bet mes visi, kurie atvykome iš Rusijos, žinome, iš kur mes esame. Visi žino, kad esame komanda. Nesvarbu, kad vėliavos nebus“, – specialiame interviu BBC kalbėjo D.Klišina.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse lengvaatletė buvo vienintelė atstovė iš Rusijos, šįkart su ja atvyko didesnis būrys tautiečių.

Brazilijoje D.Klišina taip pat varžėsi su neutraliu statusu, bet tada savo kilmę išdavė Rusijos vėliavos spalvų gumute. Šįkart organizatoriai uždraudė bet kokius Rusijos ženklus.

„Mes negalime kalbėti apie Rusiją. Negalime sakyti, kad esame iš Rusijos. Negalime vilkėti drabužių su Rusijos vėliavos spalvomis ar jokių ženklų ant kūno. Tai tikrai griežtos taisyklės. Net savo telefonuose negalime klausytis muzikos bent panašios į Rusijos himną“, – apie draudimus pasakojo rusė.

D.Klišina džiaugiasi, kad šįkart dalyvaus ne viena: „Gera turėti komandą kartu. Tai didelė parama ir kitokia nuotaika. Aš labai laiminga, kad mūsų net 19-a.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius