-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeimyninis triumfas Dohoje: estas ir jo žmona iškovojo sidabro medalius

Ketvirtadienį pasaulio čempionate Dohoje finišavo daugiausiai jėgų pareikalavusios lengvosios atletikos rungtys – vyrų dešimtkovė ir moterų septynkovė. Pirmą medalį Estijai iškovojo dešimtkovininkas Maicelis Uibo, kuris paskutinėje rungtyje pralaimėjo kovą dėl aukso. Tokios pačios prabos medalį pasaulio čempionate iškovojo ir jo žmona Shaunae Miller-Uibo, atstovaujanti Bahamoms.
Maicelis Uibo ir Shaunae Miller-Uibo
Maicelis Uibo ir Shaunae Miller-Uibo / „Scanpix“ nuotr.

Ypač įdomi kova vyko vyrų daugiakovėje (100 m, šuolis į tolį, rutulio stūmimas, šuolis į aukštį, 400 m, 110 m barjerinis bėgimas, disko metimas, šuolis su kartimi, ieties metimas, 1500 m).

Po devynių rungčių su 7869 taškais pirmavo estas Maicelis Uibo, tačiau visai šalia jo atsidūrė kanadietis Damianas Warneris (7854) ir vokietis Niklas Kaulas (7850).

Pastarasis pagerino dešimtkovės ieties metimo pasaulio čempionato rekordą ietį nusviedęs net 79,05 m.

Viskas sprendėsi finalinėje 1500 metrų bėgimo rungtyje. Joje favoritas buvo N.Kaulas, kuris yra stipresnis bėgikas nei M.Uibo.

Tai leido Vokietijos lengvaatlečiui išplėšti aukso medalį. 21-erių N.Kaulas laimėjo 1500 metrų bėgimą (4:15.70) ir tapo jaunausiu pasaulio čempionu dešimtkovės istorijoje surinkęs 8691 tašką.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Niklas Kaulas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Niklas Kaulas

Estijos dešimtkovininkas iškovojo sidabrą, pagerinęs asmeninį rekordą (8604 tšk). Tai geriausias M.Uibo pasiekimas karjeroje. Prieš tai jis laimėjo bronzos medalį pasaulio uždarų patalpų čempionate Birmingeme. Tačiau po finišo Dohoje estas griebėsi už galvos – jis tikėjosi išsaugoti auksą.

Bronza atiteko kanadiečiui Damianui Warneriui (8529). Kitas estas Janekas Oiglane'as užėmė šeštą vietą.

Iš viso estai į Dohą atsiuntė 9 atletus. Tarp favoritų laimėti ieties metimo medalį yra Magnusas Kirtas.

„Scanpix“ nuotr./Maicelis Uibo
„Scanpix“ nuotr./Maicelis Uibo

Po šuolių su kartimi rungties su ašaromis pasitraukė titulą gynęs prancūzas Kevinas Mayeris, kuris tuo metu pirmavo bendroje įskaitoje: „Buvo apmaudu, nes buvau pirmas. Bet toks yra sportas. Vakar susižeidžiau kelį, bet šiandien dar padariau barjerinį bėgimą ir disko metimą. Buvo labai sunku. Bet tada pasitempiau pakinklinę sausgyslę ir turėjau pasitraukti. Lauksiu Tokijo olimpinių žaidynių.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Mayeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Mayeris

Likus mažiau nei valandai iki vyro finišo sidabro medalį iškovojo ir Estijos lengvaatlečio žmona Shaunae Miller-Uibo.

Bahamų atstovė yra olimpinė čempionė ir buvo favoritė 400 metrų finale, bet nusileido Bahreino bėgikei Salwai Eid Naser, kuri užfiksavo trečią geriausią rezultatą istorijoje – 48,14 sek. Sh.Miller-Uibo su šeštu geriausiu laiku istorijoje (48,87) iškovojo sidabrą, o bronza atiteko jamaikietei Sherickai Jackson (49,47).

Už esto ištekėjusi bėgikė buvo akivaizdžiai nusivylusi savo pasirodymu, nes tikėjosi tapti čempione. Bahreino atstovės finišas buvo netikėtas ir jai pačiai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Shaunae Miller-Uibo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Shaunae Miller-Uibo

Moterų septynkovėje (100 m barjerinis bėgimas, šuolis į aukštį, rutulio stūmimas, šuolis į tolį, ieties metimas, 800 m) pasaulio čempione tapo Katarina Johnson-Thompson, kuri pirmavo praktiškai visų varžybų metu, o prieš paskutinę 800 metrų bėgimo rungtį buvo atitrūkusi net 137 taškais.

Britė finišavo įspūdingai – pagerino asmeninį rekordą (2:07.26) ir pasiekė naują Didžiosios Britanijos septynkovės rekordą (6981 taškai), kuris iki šiol priklausė olimpinei čempionei Jess Ennis-Hill.

K.Johnson-Thompson artimiausią varžovę aplenkė 304 taškais ir pasiekė didžiausią persvarą septynkovėje nuo 1987 metų.

Britė buvo tapusi uždarų patalpų pasaulio čempione ir Europos vicečempione, bet vasaros sezono metu iki šiol planetos čempionato medalio neturėjo. Londone prieš dvejus metus ji buvo penkta.

Septynkovės sidabrą iškovojo olimpinė čempionė, belgė Nafissatou Thiam (6677), o bronza atiteko austrei Verenai Preiner (6560).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Katerina Johnson-Thompson
AFP/„Scanpix“ nuotr./Katerina Johnson-Thompson

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius