Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 27 /19:50

Sudrebino Palangą – Edis Matusevičius pagerino Lietuvos rekordą ir įvykdė olimpinį normatyvą

Lietuvos ieties metikas Edis Matusevičius Palangoje vykusiame Lietuvos čempionate sudrebino įspūdingu metimu. 23-ejų sportininkas ietį švystelėjo 89,17 m ir beveik 5 metrais pagerino sau pačiam priklausiusį šalies rekordą bei įvykdė olimpinį normatyvą.
Edis Matusevičius
Edis Matusevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas perspektyviausių Lietuvos lengvaatlečių šalies čempionu tapo jau penktą kartą.

E.Matusevičius įspūdingu metimu pasiekė trečią geriausią sezono rezultatą pasaulyje ir pateikė rimtą paraišką prieš pasaulio čempionatą Dohoje.

Prieš dvejus metus Edžio pasiektas Lietuvos rekordas buvo 84,78 m. Taigi Palangoje jis jį pagerino beveik penkiais metrais.

Toliau už lietuvį šį sezoną ietį metė tik estas Magnusas Kirtas (90,61) ir vokietis Andreasas Hofmannas (89,65).

„Visą laiką giliai mintyse tikiu, kad šiemet 90 metrų gali kristi, bet reikia, kad viskas gerai susidėliotų“, – po puikaus pasirodymo kalbėjo E.Matusevičius.

Paklaustas, ar būtent Palangoje tikėjosi švystelėti ietį taip toli, lengvaatletis sakė, kad tikėjosi gero rezultato, gal net ne tokio gero.

„Technika, apie kurią vis kalbu, šiandien atrodė tikrai daug geresnė nei galėjau tikėtis pagal treniruotes“, – kalbėjo E.Matusevičius.

Kitąmet Tokijo olimpiada bus pirmoji ieties metikui, bet jis pats dabar per daug apie būsimą iššūkį negalvoja: „Dar labai daug laiko, visko gali nutikti. Bet labai laukiu, stipriai ruošiuosi.“

Roberto Trakio nuotr./Edis Matusevičius
Roberto Trakio nuotr./Edis Matusevičius

Ieties metikas tapo aštuntu lietuviu, iškovojusiu teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse. Tarp lengvaatlečių normatyvus taip pat įvykdė disko metikas A.Gudžius, trišuolininkė Diana Zagainova ir ėjikė Živilė Vaiciukevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius