-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų triatlono čempionas pataria naujokams: „Nereikalaukite iš savęs per daug“

Laurynas Mykolaitis – vienas tų entuziastų, kurie „HONDA Trakų triatlone“ dalyvauja nuo pat pirmųjų varžybų. Praėjusiais metais vyrų olimpinę distanciją laimėjęs 35-erių kūno valdymo pilateso mokytojas nėra praleidęs nė vieno triatlono Trakuose. Dalyvaus jis ir šiemet, o dėl to net atsisakė kelionės.
Laurynas Mykolaitis per vidurį
Laurynas Mykolaitis per vidurį / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Triatlonas

„Turėjau įdomią komandiruotę į Oslą, tačiau atsisakiau ir nusprendžiau šiemet dar kartą aplankyti Trakus“, – sakė sportininkas.

Praėjusiais metais olimpinę distanciją (1,5 km plaukimas, 40 km važiavimas dviračiu ir 10 km bėgimas) jis įveikė per 2 val. 8,12 min. ir vyrų kategorijoje užėmė pirmąją vietą.

Pirmą kartą triatloną vyras įveikė 2013-aisiais ir nors varžybos Trakuose tais metais jam buvo trečiosios, tačiau savo sportinės karjeros pradžią jis skaičiuoja būtent nuo šio pasirodymo.

„Trakų triatlonas – Lietuvos triatlono motina. Pati vieta kalba už save, bet to susirenka daug dalyvių, puikus susisiekimas ir kasmet varžybų kalibras didėja. Auga ne tik sportininkų skaičius, bet ir jų pajėgumas. Vadinasi, organizatoriai puikia dirba savo darbą. Labai smagus renginys tiek dalyviams, tiek žiūrovams“, – kalbėjo L.Mykolaitis.

Kasmet jis stengiasi sudalyvauti bent aštuoniose triatlono varžybose, ne tik Lietuvoje. Vilnietis taip pat vyksta į garsiąsias „Iron man“ varžybas.

Nuo rudens treniruotis jam padeda specialistas iš Latvijos, kelioms savaitėms į priekį sudarantis treniruočių programą ir padedantis jas analizuoti.

„Galima pasiruošti ir individualiai, pats anksčiau taip darydavau. Tačiau, kai ima rūpėti tobulėjimas ir jauti, kad pradedi daužytis į sieną, supranti, kad kažkas nepavyksta. Norisi, kad ekspertas iš šono patartų.

Silpnąsias puses reikia stiprinti, o stipriąsias – dar labiau stiprinti. Šį sezoną mažiau plaukiu, daugiau akcentuoju bėgimą ir dviratį. Paprastai šios treniruotės vyksta atskirai, tačiau artėjant varžyboms pradeda dubliuotis. Pavyzdžiui, jei pravažiuoju dviračiu, tai iškart turiu nubėgti tam tikrą kilometrų skaičių, tam tikru tempu.

To reikia, kad smegenys suprastų, kad baigus važiuoti dviračiu, reikia bėgti. Dažniausiai pradedantiesiems labai sunkus būna perėjimas nuo dviračio į bėgimą, nes kojos būna užmigusios dviračio ritmu“, – juokėsi jis.

Galimybė varžytis trijose rungtyse ir įvairovė – dalykai, privertę L.Mykolaitį pamilti triatloną.

„Tai sukelia azartą ir sportininkui, ir žiūrovui. Jei viena rungtis sekasi sunkiau, tai varžovus galima pavyti kitoje. Be to, visapusiškai naudinga kūnui, mat įsijungia daugiau raumenų grupių.

Jeigu norėtumėte sudalyvauti ir išbandyti jėgas, tačiau nedrįstate – tiesiog pabandykite. Naujokams patarčiau neturėti lūkesčių ir nekelti sau tikslų. Kaip ir visur gyvenime pirmą kartą kažką darant į tai reikia žiūrėti adekvačiai ir ramiai, nereikalaujant iš savęs per daug.

Pirmas kartas turi būti skirtas pabandymui. Tai – savotiškas atskaitos taškas. O proga pasitikrinti save yra ideali – vasaros vidurys, smagus renginys, puiki organizacija, gera atmosfera. Paimi ir dalyvauji. Dar reikia nepamirši, kad bus daug nuotraukų, kai kuriems žmonėms tai labai svarbu“, – nusijuokė triatlonininkas.

„HONDA Trakų triatlonas“ vyks liepos 2 dieną. Daugiau informacijos www.trakutriatlonas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius