-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina prieš Rusiją: kylanti žvaigždė J.Levčenka rusei linki pasaulio rekordo

Rusijos lengvaatletė Marija Lasickienė nepralaimėjo šuolių į aukštį sektoriuje dvejus metus iš eilės. Bet arčiausiai rusės priartėjo 19-metė Julija Levčenka iš Ukrainos, kuri Vilniuje vykusiuose „Golden Tracks“ apdovanojimuose buvo pripažinta kylančia Europos žvaigžde.
Julija Levčenka ir Marija Lasickienė
Julija Levčenka ir Marija Lasickienė / 15min.lt montažas

Plačia šypsena ir rožine suknele per apdovanojimus pasipuošusi mergina Londono pasaulio čempionate metė rimtą iššūkį penkeriais metais vyresnei varžovei ir nustebino pati save.

„Londone bandžiau pasiekti savo asmeninį rekordą. Manimi labai tikėjo mano vaikinas, kuris sakė, kad peršoksiu 2,01 m. Buvau geros formos, bet apie dviejų metrų ribą negalvojau. Kai peršokau 2,01 m, galvojau, kad kartelė nukris, ir jau galvojau apie trečią bandymą, bet ji išsilaikė. Buvau labai nustebusi“, – emocijų iš pasaulio čempionato dar nepamiršo ukrainietė.

Iš tiesų sausakimšas Londono olimpinis stadionas net nuščiuvo, kai jaunutė ukrainietė peršoko 2,01 m ribą ir grasino iš M.Lasickienės atimti pasaulio čempionės vardą. Tiesa, rusė pademonstravo šaltus nervus ir peršoko 2,03 m.

J.Levčenka su Rusijos sportininke varžybose jau yra susitikusi dešimt kartų ir per visus juos nugalėtoja tapo M.Lasickienė. Airinės Palšytės varžovės sukūrė savotišką konkurenciją.

Nors vyksta Rusijos ir Ukrainos atstovių kova, J.Levčenka sektoriuje apie politiką negalvoja: „Aš esu sportininkė, o ne politikė. Kiekvienas sportininkas, kuris nevartoja dopingo, gali varžytis. Stengiuosi negalvoti apie politiką.“

Netgi priešingai, ukrainietė įsitikinusi, kad jos rezultatai nebūtų tokie geri be rimtos konkurencijos: „Marijos Lasickienės nebuvo Rio de Žaneire ir rezultatai nebuvo geri. Dabar ji lyderė ir mus visas motyvuoja būti geresnėmis.“

Į Vilnių kylančią Europos žvaigždę atlydėjo tėvai. Nuo 13-os metų sportuojanti Julija užaugo šokėjos ir karininko šeimoje.

Man asmeniškai svarbiausia laimėti kuo daugiau medalių, apie rekordus aš negalvoju.

„Tėtis armijoje bėgiojo, bet nė vienas iš jų nebuvo profesionalus sportininkas. Kai treneris mane surado ir aš pradėjau šokinėti, įsimylėjau lengvąją atletiką! Aš jau septynerius metus tai darau. Šis sportas pavertė mane gyvenimą įdomų“, – pakylėtai kalbėjo Ukrainos sportininkė.

Anglų kalbos dar gerai neįvaldžiusi mergina kantriai interviu metu rinko žodžius, tačiau sau pagyrų nežėrė. Nors sudrebino pasaulio čempionatą ir tapo vicečempione, J.Levčenka gimtinėje žvaigžde nesijaučia.

„Ukrainoje yra labai sunku būti sporto žvaigžde. Tikrai ne visi žmonės žino apie mane, tačiau po sidabro medalio Londone apie mane rašė daug naujienų portalų. Tai buvo malonu“, – prisipažįsta J.Levčenka.

Kitą sezoną ukrainietė tikisi išlaikyti geriausią formą uždarų patalpų pasaulio čempionate Birmingame ir Europos čempionate Berlyne.

Jos ir vėl laukia kova su M.Lasickiene, kuri medžioja pasaulio rekordą. Rusė jau yra įveikusi 2,06 m aukštį, pasaulio rekordas – 2,09 m.

„Manau, kad ji gali pagerinti pasaulio rekordą. Ji labai stipri sportininkė. Linkiu jai sėkmės. Man asmeniškai svarbiausia laimėti kuo daugiau medalių, apie rekordus aš negalvoju. Žinoma, jeigu tu laimi ir dar pagerini rekordą, tai dvigubai gerai. Tačiau svarbiausia yra laimėti ir gauti medalį“, – pabrėžė lengvaatletė.

„Scanpix“ nuotr./Julija Levčenka
„Scanpix“ nuotr./Julija Levčenka

Uždarų patalpų Europos čempionate Ukrainos šuolininkė pelnė bronzos medalį, o čempione tapo A.Palšytė.

J.Levčenka negailėjo pagyrų lietuvei: „Ji labai talentinga. Džiaugiausi dėl jos Belgrade. Ji vis būdavo antra ar trečia, džiugu, kad pagaliau tapo čempione. Tikiuosi, kad kitas sezonas jai bus dar geresnis.“

„Scanpix“ nuotr./Ruth Beitia, Airinė Palšytė ir Julija Levčenka
„Scanpix“ nuotr./Ruth Beitia, Airinė Palšytė ir Julija Levčenka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius