Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Pjongčango traukinį bando įšokti dar 32 rusai

Pietų Korėjoje gimęs rusų čiuožikas Viktoras Anas ir dar 31 rusų sportininkas antradienį paskutinę akimirką pateikė apeliacijas dėl savo nušalinimo nuo vėliau šią savaitę prasidėsiančių Pjongčango olimpinių žaidynių.
IOC ir Rusijos vėliavos
IOC ir Rusijos vėliavos / „Scanpix“/AP nuotr.

Likus vos trims dienoms iki žaidynių pradžios Sporto arbitražo teismas (CAS) pranešė pradėjęs nagrinėti skubią 32 rusų atletų apeliaciją.

Į arbitražą kreipėsi ne tik šešiskart olimpiniu čempionu greitojo čiuožimo trumpuoju taku rungtyje tapęs V.Anas, bet ir 2014-ųjų Sočio olimpiadoje aukso medalį iškovojęs biatlonininkas A.Šipulinas bei slidinėjimo kroso pasaulio čempionas S.Ustiugovas.

„Ieškovai skundžia TOK (Tarptautinio olimpinio komiteto) sprendimą atsisakyti pakviesti juos dalyvauti 2018-ųjų žiemos olimpinėse žaidynėse“, – sakoma CAS pranešime.

„Jie reikalauja, kad CAS pakeistų TOK sprendimą ir leistų jiems varžytis šiose žaidynėse kaip „Olimpiniams sportininkams iš Rusijos“, – priduriama jame.

Šis teismo procesas teikia vilčių, kad V.Anas, 2011-aisiais susipykęs su Pietų Korėjos čiuožimo federacija ir gavęs Rusijos pilietybę bei nuo to laiko varžybose atstovaujantis šiai valstybei, galės užbaigti olimpiečio karjerą savo gimtojoje šalyje vykstančiose žaidynėse.

Praėjusią savaitę CAS panaikino diskvalifikaciją iki gyvos galvos 28 rusų sportininkams, ir 15 iš jų kreipėsi į TOK dėl kvietimų į Pjongčango olimpiadą, tačiau jų prašymas nebuvo patenkintas.

TOK uždraudė Rusijos sportininkams dalyvauti 2018-ųjų žiemos olimpinėse žaidynėse su šalies vėliava dėl dopingo vartojimo stambiu mastu per Sočio olimpiadą.

„Scanpix“ nuotr./Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) valdyba susirinko į posėdį Lozanoje.
„Scanpix“ nuotr./Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) valdyba susirinko į posėdį Lozanoje.

Tik 169 rusų sportininkams leista dalyvauti su neutralia „Olimpinio sportininko iš Rusijos“ vėliava.

32 metų V.Anas, A.Šipulinas ir S.Ustiugovas į šį sąrašą nebuvo įtraukti, nors Rusijos olimpinio komiteto viceprezidentas S.Pozdniakovas tvirtino, kad šie sportininkai „niekada nebuvo įsivėlę į jokius dopingo skandalus“.

2014-aisiais Sočio žiemos olimpiados šeimininkė pelnė daugiausia olimpinių medalių. Vėliau paaiškėjo, kad per jas buvo sukeičiami dopingą naudojusių sportininkų mėginiai. Kiti mėginiai, kurie būdavo siunčiami toliau tirti tarptautiniams ekspertams, buvo klastojami naudojant druską ir kavą.

TOK sprendimą dėl Rusijos sportininkų diskvalifikavimo iš 2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynių atskiroms federacijoms leido priimti savarankiškai, todėl prieš šią olimpiadą kilo sumaištis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius