Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laiminga Natalija Kočergina: „Galvojau apie karjeros pabaigą, bet dabar sunku pasakyti“

Kartais nieko negalvoti nėra taip blogai, kaip atrodytų. Tai patvirtintų Natalija Kočergina, ketvirtadienį per olimpines žaidynes Pjongčange pasiekusi geriausią rezultatą per savo karjerą biatlone.
Natalija Kočergina
Natalija Kočergina / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Po gniuždančios žaidynių pradžios N.Kočergina tamsiomis mintimis pasitiko biatlono asmeninių lenktynių startą. Ji prastai jautėsi ne tik dėl 80-os vietos ir penkių netaiklių šūvių sprinto lenktynėse, bet ir dėl, kad skrandis streikavo ir prieš lenktynes teko gerti vaistus, nes buvo pakilęs rūgštingumas.

Tačiau 32 metų biatlonininkė nustebino pati save, kai 15 km distancijoje iš 20 šūvių pataikė net 19 ir galiausiai užėmė 30 vietą tarp 87 atlečių.

„Šiandien mano tikslas buvo parodyti, kad merginos nėra prastesnės nei bernai, – po finišo juokėsi N.Kočergina. – Tiesa, savijauta buvo nekokia, dar prieš startą galvojau, kad gali būti visai prastai.

Bet sau tariau: važiuok kaip gali, o apie šaudymą negalvok. Taip ir dariau. Važiavau, apie šaudymą negalvojau, nors paskutiniame šaudymo ruože buvo didelis jaudulys, kai treneriai pasakė, kokią vietą užimu.“

72-a startavusi N.Kočergina po dviejų šaudymų ruožų pagal laiką laikėsi 14-oje pozicijoje. Ji prašovė vienintelį kartą trečiajame ruože, o baudos minutė ją nubloškė į ketvirtąjį dešimtuką. Bet paskutinį kartą šaudykloje ji vėl buvo taikli ir galiausiai įsiterpė į 30-uką, finišavusi per 45 min. 9,1 min.

Šiandien mano tikslas buvo parodyti, kad merginos nėra prastesnės nei bernai.

„Tai turbūt mano pastarųjų penkerių metų rekordas. Olimpinėse žaidynėse būti tarp 40-ies geriausiųjų jau yra kažkas. Galvojau apie karjeros pabaigą, bet dabar jau sunku pasakyti, – sakė N.Kočergina. – Vis tik padėtis biatlone neaiški – kas žino, gal moterų komandos visiškai nebebus, gal nebus lėšų išsilaikyti. Nes dauguma mergičkų išeis, o pamainos dar nėra. Vyrus dar galima būtų kuo pakeisti, nors jiems ir taip nereikia skubėti išeiti.“

Prastas pasirodymas ketvirtadienį gali priversti sudėti ginklus Dianą Rasimovičiūtę. Penktą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti atletė, kuriai kitą savaitę sueis 34-eri, prašovė penkis kartus ir liko 75 vietoje, distanciją įveikusi per 49 min. 53 sek.

„Blogai. Prastas šaudymas, – buvo lakoniška D.Rasimovičiūtė, sprinte buvusi 65-a. – Nesusitvarkiau su šaudymu. Jaučiausi gerai, slidės buvo parengtos puikiai, bet trūko susitelkimo – ne mano diena.“

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Diana Rasimovičiūtė
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Diana Rasimovičiūtė

Tai buvo auksinė diena švedei Hannai Oeberg – 22 metų atletei, iki šiol neiškovojusiai jokių ryškių pergalių. Tačiau ketvirtadienį ji šypsojosi, nes pataikė į visus taikinius ir, įveikusi rungtį per 41 min. 7,2 sek. aplenkė tituluotas varžoves. Sidabras atiteko Slovakijai atstovaujančiai rusei Anastasijai Kuzminai (2 netaiklūs šūviai; nuo čempionės atsiliko 24,7 sek.,), kuri savo kolekcijoje turi 2010 ir 2014 metų olimpinių žaidynių auksą.

Pjongčange pirmąsias dvejas biatlono rungtis – sprintą ir persekiojimą – laimėjusi vokietė Laura Dahlmeier (1 netaiklus šūvis; atsiliko 41,2 sek.) auksinę kolekciją papildė bronzos medaliu.

„Olimpinėse žaidynėse daug siurprizų, – pažymėjo N.Kočergina. – Jau ketvirtos biatlono varžybos, kai tarp prizininkų atsiranda staigmenų. Kažkiek ir man pasisekė – nebuvau tarp favoritų, bet galima sakyti įlindau į elito tarpą mažais žingsniais.“

VIDEO: Susipažinkite su olimpiečiais. Natalija Kočergina: biatloną atrado būdama 25-erių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius