Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūdnas lietuvių startas Pjongčange: šaltis mintyse ir lūpose

„Šalta“, – tepasakė vieną žodį Natalija Kočergina ir nukiūtino po biatlono sprinto lenktynių, kurios ir jai, ir Dianai Rasimovičiūtei susiklostė nesėkmingai Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse.
Diana Rasimovičiūtė
Diana Rasimovičiūtė / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

D.Rasimovičiūtė atsirėmė ant rankų ir suklupo ant kelių ant sniego po finišo. Atrodė, kad 33 metų atletė atidavė daug pastangų, taiklumas šįkart buvo tikrai solidus.

Tik vieną šūvį iš dešimt sprinto 7,5 km lenktynėse prašovusi patyrusi biatlonininkė nerado greičio trasose ir finišavo tik 65 vietoje tarp 87 dalyvių.

„Analizuosime dar, bet važiavimo greičio norėjosi didesnio. Yra kaip yra,“ – sakė D.Rasimovičiūtė.

Ji dairėsi ir tarsi ieškojo atsakymo, kodėl kojos nedirbo taip greitai, kaip prieš daugiau nei dešimt metų, kai Turino olimpinėse žaidynėse ji buvo patekusi į dvidešimtuką.

Pjongčange aiškaus atsakymo nebuvo, sukosi tik prielaidos.

„Savijauta nėra superinė“, – sakė D.Rasimovičiūtė, bet tiksliai negalėjo įvardyti, kodėl nesijautė gerai. Ji svarstė, ar slidės suteptos gerai, bet vertinti neskubėjo, nes trasoje nebuvo progos nusileisti drauge nuo kalno su varžove ir palyginti.

„Vėjas labai jautėsi. Jis persmelkia iki kaulų, trasoje raumenys atrodo nedarbiniai, lyg sukaustyti, – sakė biatlonininkė, kuriai tai penktosios olimpinės žaidynės. – Nėra didelės patirties startuoti tokiame šaltyje.“

Vėjas labai jautėsi. Jis persmelkia iki kaulų, trasoje raumenys atrodo nedarbiniai, lyg sukaustyti

Iš tiesų Pjongčango biatlono 7 tūkst. vietų stadione smelkė ledinis šaltis. Nors termometras rodė minus 9 laipsnius, dėl ypač atšiauraus vėjo jutiminė temperatūra atrodė dar du kartus žemesnė.

Tačiau šaltis netrukdė 24 metų vokietei Laurai Dahlmeier, kuri neprašovė nė karto ir kaip įprasta buvo greita – 21 min. 6 sek. ir įtikinama pergalė.

„Ji viena favoričių, nieko nuostabaus“, – vokietės pergalė nenustebino D.Rasimovičiūtės, kuri distanciją įveikė lygiai per 24 min.

Žaidynių debiutantė N.Kočergina finišavo žiūrėdama į laikrodį, bet ten irgi nieko gero negalėjo išvysti.

32 metų atletė prašovė net penkis kartus – kartą gulint ir keturis sykius stovint.

Tai lėmė papildomus 750 metrų sukant penkis baudos ratus ir daugiau nei penkių minučių atsilikimą nuo olimpinės čempionės L.Dahlmeier.

N.Kočergina liko vos 80 vietoje ir tai veikiausiai ją šaldė labiau nei oro temperatūra, nes kitos biatlonininkės ramiai šnekučiavosi žiniasklaidai skirtoje zonoje, kaip tai darė ir D.Rasimovičiūtė.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.Natalija Kočergina.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.Natalija Kočergina.

Lietuvos biatlonininkės dar startuos mišrioje estafetėje bei asmeninėse 15 km lenktynėse.

Sekmadienį į kovą stoja vyrai: Tomas Kaukėnas ir Vytautas Strolia varžysis 10 km sprinto lenktynėse. „Reikia nežiūrėti į šaltį ir vėją. Reikia dirbti šaudykloje ir viskas bus gerai“, – patarti vyrams bandė D.Rasimovičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius