Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinis ledas šturmuoja pasaulio rekordais – Kanados čiuožėjai užbūrė trumpuoju šokiu

Ant olimpinio Pjongčango ledo pasiektas jau trečiasis pasaulio rekordas šiose olimpinėse žaidynėse. Kažko panašaus ir norisi tikėtis, kai žinai, jog geriausi pasaulio čiuožėjai sulaukė savo ketverių metų darbo kulminacijos. Tessa Virtue ir Scottas Moiras iš Kanados pademonstravo įspūdingiausią trumpąjį pasirodymą šokių ant ledo istorijoje.
Tessa Virtue ir Scottas Moiras
Tessa Virtue ir Scottas Moiras / „Scanpix“ nuotr.

Turi kažką keisti, jei nori iškovoti olimpinį auksą. Tą suprato legendinė Kanados pora po „Didžiojo prizo“ finalo gruodį. Tada jie patyrė pirmą pralaimėjimą nuo savo sugrįžimo į profesionalų sportą. Jie į pirmąją vietą užleido savo treniruočių partnerius prancūzus Gabriellą Papadakis ir Guillaume‘ą Cizeroną.

Grįžę į gimtąjį Monrealį, jie šlifavo ir taisė smulkmenas, kurių paprastas žiūrovas gal ir nepastebėtų. Bet Tessos ir Scotto tikslas buvo savo pasirodymus padaryti dar sklandesnius ir vientisesnius.

Kanados pora tobulai pradėjo savo žygį dar vieno medalio link. Jų darbas per pastaruosius du mėnesius akivaizdžiai davė rezultatų – ant Pjongčango ledo žiūrovai išvydo nepriekaištingą pasirodymą.

„Scanpix“ nuotr./Tessa Virtue ir Scottas Moiras
„Scanpix“ nuotr./Tessa Virtue ir Scottas Moiras

Dukart olimpiniai čempionai pagerino jiems patiems priklausantį pasaulio rekordą trumpajame šokyje. Už energingą, aukščiausio lygio šokį ant ledo teisėjai skyrė 83,67 balo.

Ankstesnis rekordas siekė 82,68 balo. Pjongčange pasaulio rekordus jau gerino vokiečiai Aliona Savčenko ir Bruno Massotas bei rusė Jevgenija Medvedeva.

„Jausmas puikus, ypač todėl, kad savo pasirodymą užbaigėme nauju pasaulio rekordu. Mums patiems labai patinka šis šokis. Ir kai atsiduri ant didžiausios pasaulio scenos, kai jauti didelį spaudimą, nėra malonesnio jausmo, kaip nugalėti visus savo iššūkius ir visas savo baimes“, – sakė T.Virtue.

Priešingai nei kitose dailiojo čiuožimo kategorijose, šokiuose ant ledo aiškios dvi poros, kurioms atiteks pirmosios dvi vietos. Klausimas tik, kam auksas, o kam sidabras. Dailiojo čiuožimo ekspertai sako, kad jei olimpiniais čempionais taps prancūzai, tai jau tikrai reikš, kad šokius ant ledo perėmė naujoji čiuožėjų karta.

Bet trumpoji programa tik įrodo, kad kova dėl aukso bus bekompromisė ir neprognozuojama. Kanados pora turi dviejų taškų pranašumą.

G.Papadakis ir G.Cizeronas rikiuojasi antri su 81,93 balo. Visiškai skirtingos buvo ir jų reakcijos po trumpojo šokio. Jeigu kanadiečiai buvo labai savimi patenkinti, tai prancūzai neslėpė šiokio tokio nusivylimo.

Tiesa, labiausiai juos sutrikdė netikėtas incidentas.

Gabriella lipo nuo ledo vos galėdama sulaikyti ašaras. Visuose ekranuose buvo matyti, kaip apsinuogino jos krūtis.

„Scanpix“ nuotr./Gabriella Papadakis
„Scanpix“ nuotr./Gabriella Papadakis

„Tiesiog gniuždo, kai dėl kostiumo prarandi kelis taškus. Tokiam dalykui per treniruotes nepasiruošiame“, – sakė sportininkai.

Atsigriebti prancūzai dar tikrai turės progą. Jie vadinami didžiausiais favoritais triumfuoti Pjongčange.

„Tai mūsų debiutas olimpinėse žaidynėse. Galėjome pasirodyti geriau, nepavyko išpildyti keleto elementų“, – pasakojo G.Cizeronas.

Prancūzai ir kanadiečiai treniruojasi kartu ir konkurenciją jaučia kiekvieną dieną. Kaip sako patys čiuožėjai, tai dar labiau juos skatina tobulėti.

„Tuo pačiu metu tai ir įkvepia, bet ir nėra lengva. Nuo tada, kai kanadiečiai grįžo į sportą, mes visi stengiamės viršyti savo galimybių ribas. Mes nuolat save spaudžiame iki maksimumo. Ta kelionė iki Pjongčango buvo labai įdomi. Joks atletas nebūtų toks geras, jei nejaustų spaudimo. Kažkas visada turi tave vesti į priekį“, – mintimis dalijosi prancūzas.

Kaip dėl aukso, taip ir dėl bronzos šokiuose ant ledo užvirs įnirtingas mūšis. Greičiausiai jame grumsis dvi amerikiečių poros. Šiuo metu trečiąją vietą užima šį sezoną sublizgėję Madison Hubbell ir Zachary Donohue. Jie surinko 77,75 taško ir vos 0,02 balo lenkia savo tautiečius Maia ir Alexą Shibutani.

Lemiamas šokių ant ledo finalas įvyks vasario 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius