Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Olimpinių atletų iš Rusijos“ komanda – su puikias žaidėjais ir sovietine apranga

Buvę Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjai Pavelas Daciukas ir Ilja Kovalčiukas bus Rusijos komandos lyderiais Pjongčango olimpinėse žaidynėse, kur rusai vilkės neutralią aprangą, labai primenančią sovietų laikų „Raudonąją mašiną“.
Pavelas Dačiukas
Pavelas Daciukas / „Scanpix“ nuotr.

Tai bus penktosios žaidynės P.Daciukui ir I.Kovalčiukui, kurie bus vieni labiausiai patyrusių žaidėjų komandoje, sudarytoje iš Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) rungtyniaujančių ledo ritulininkų.

NHL žaidėjai dėl Šiaurės Amerikoje vykstančio sezono nedalyvaus žiemos olimpinėse žaidynėse pirmą kartą nuo 1994 metų, tad Rusijos sirgaliai realiai tikisi aukso.

Pastarąjį kartą šalis laimėjo olimpinius medalius 2002 metais, kai rinktinė su tuomet dar Rusijai atstovavusiu Dariumi Kasparaičiu iškovojo bronzą.

Olimpinių čempionų titulas pastarąjį kartą regėtas 1992 metais, kai Albervilyje žaidė Nepriklausomų Valstybių Sandraugos komanda. Joje irgi buvo D.Kasparaitis.

Dabartinės Rusijos komandos, kuri žais po neutralia vėliava, žaidėjai paskelbti ketvirtadienį. Tarp jų yra buvęs „Los Angeles Kings“ gynėjas Slava Vojnovas, palikęs NHL ir Jungtines Valstijas 2014 metais po tyrimo dėl smurto protrūkio prieš savo žmoną.

„Scanpix“ nuotr./Slava Vojnovas
„Scanpix“ nuotr./Slava Vojnovas

Puolėjas Vadimas Šipačjovas taip pat žais olimpinėse žaidynėse, nes prieš tris mėnesius nutraukė sutartį su „Vegas Golden Knights“.

Pastarąjį kartą šalis laimėjo olimpinius medalius 2002 metais, kai rinktinė su tuomet dar Rusijai atstovavusiu Dariumi Kasparaičiu iškovojo bronzą.

Penki Rusijos ledo ritulininkai nepraėjo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) filtro dėl dopingo bylų, besitęsiančių nuo 2014 metų Sočio žaidynių.

Rusijos ledo ritulio federacija ketvirtadienį pranešė, kad komanda žais „Nike“ pagaminta apranga be nacionalinių ženklų, tačiau raudonos ir baltos spalvos netrūks – apranga dizainu primena sovietinius laikus.

Vietoj herbo, ant žaidėjų aprangų priekyje bei ant nugaros bus numeriai. Frazė „Olimpiniai atletai iš Rusijos“ bus išraižyta aplink numerį ant krūtinių.

Rusijos komanda praėjusį mėnesį pademonstravo savo pajėgumą, kai parodomajame turnyre įveikė Suomiją, Švediją ir Kanadą.

KHL laikoma aukščiausio lygio ledo ritulio čempionatu po NHL, o klubai yra dosniai finansuojami Rusijos valstybinių energetikos kompanijų, tad KHL prisiviliojo namo tokius žaidėjus iš NHL kaip I.Kovalčiukas ir P.Daciukas.

„Scanpix“ nuotr./Ilja Kovalčiukas
„Scanpix“ nuotr./Ilja Kovalčiukas

Ketvirtadienį pristatytoje sudėtyje žaidėjai yra iš trijų klubų. Net 15 atkeliaus iš Sankt Peterburgo SKA komandos, kurią remia Rusijos dujų bendrovė „Gazprom“.

Dar aštuoni žaidėjai yra iš Maskvos CSKA, kurią remia „Rosneft“, du – iš Magnitogorsko „Metalurg“.

Rusijos žaidėjai turės daugiau laiko pasirengti Pjongčango olimpinėms žaidynėms nei kiti olimpiniai jų varžovai. KHL sustabdė reguliarųjį čempionatą mėnesiui, kad ledo ritulininkai turėtų pakankamai laiko pasirengimo stovyklai. Pirmenybių pertrauka oficialiai skelbiama sekmadienį, bet trijų minėtų KHL klubų rungtynės jau sužaistos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius