-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų dopingo skandalas „neužtemdė“ olimpiados, sako IOC vadovas

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovas Thomas Bachas sekmadienį pareiškė, kad Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių „neužtemdė“ rusų dopingo skandalas, pareigūnams neleidus Rusijos atletams per žaidynių uždarymo ceremoniją žygiuoti su savo vėliava.
Thomas Bachas - Tarptautinio olimpinio komiteto pirmininkas
Thomas Bachas – Tarptautinio olimpinio komiteto pirmininkas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Th.Bachas sakė, kad Rusijos suspendavimas iš šių metų olimpiados būtų automatiškai atšauktas, jei Pjongčange nė vieno rusų sportininko organizme nebūtų aptikta dopingo pėdsakų. Vis dėlto dviejų rusų atletų – akmenslydininko ir rogutininkės – mėginių rezultatai buvo teigiami.

Šaltinis iš IOC nurodė, kad suspendavimas galėtų būti atšauktas „po kelių dienų ar savaičių“, jei nebebūtų užfiksuota daugiau olimpinių atletų dopingo vartojimo atvejų.

Gruodžio mėnesį IOC suspendavo Rusiją dėl valstybės remto dopingo sąmokslo, kurio kulminacija įvyko per 2014 metų žiemos olimpiadą Rusijos Sočio mieste.

Tačiau 168 patikrinimą išlaikiusiems „švariems“ sportininkams buvo leista dalyvauti žaidynėse su neutralia „Olimpinio atleto iš Rusijos“ vėliava.

Th.Bacho teigimu, IOC Rusijai išsiuntė „aiškią žinutę“, ir šios šalies atletai negalės sekmadienį vyksiančioje olimpiados uždarymo ceremonijoje žygiuoti su savo vėliava.

„Jei atvirai, nemanau, kad šias žiemos olimpines žaidynes užtemdė Rusijos skandalas, nes neturėjome čia Rusijos komandos. Tai buvo aiški žinutė“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius